Vrei sa urmezi procedura de transplant de par? Care sunt riscurile ce pot fi asociate acestei proceduri

Implant de par Lookclinic

In domeniul esteticii printre cele mai cautate proceduri medicale regasim implantul de par. Tot mai multi barbati care se confrunta cu problema cheliei aleg sa apeleze la aceasta procedura pentru a-si regasi increderea de sine si a se bucura de o podoaba capilara cu aspectul dorit. Problema cheliei afecteaza atat persoanele tinere, cat si persoanele in varsta. Tocmai din acest motiv pacientii care pot sa se bucure de avantajele procedurii de implant de par se pot regasi in cadrul tuturor categoriilor de varsta in randul populatiei adulte.

Desi in ultimii ani s-au facut progrese semnificative in ceea ce inseamna metodele folosite pentru realizarea transplantului de par, trebuie spus ca in continuare exista anumite riscuri care sa nu conduca la obtinerea rezultatelor dorite in ceea ce inseamna aceasta procedura.

Factorii ereditari

Rezultatele pot sa nu fie satisfacatoare in cazul pacientilor care din punct de vedere genetic sau ereditar le este afectat gradul de crestere a firelor de par implantate sau transplantate. Este adevarat ca acesti factori nu sunt neaparat decisivi in calitatea rezultatelor transplantului de par. Tocmai de aceea este important ca acestia sa discute cu medicul la care apeleaza pentru implantul de par. Medicul care va efectua interventia va informa pacientul daca anumite aspecte ereditare pot influenta rezultatele in urma implantului de par.

Nereusita procedurii de implant de par in prima faza

Un al doilea risc poate fi cel al esecului procedurii in prima faza. Trebuie mentionat faptul ca implantul de par poate fi o procedura care sa fie reluata ulterior, daca dintr-un anumit motiv in prima faza transplantul de par nu este reusit.

Printre cauzele care pot duce la un esec al implantului in prima faza putem aminti lipsa de pregatire a medicilor, nerespectarea de catre pacient a recomandarilor medicului specialist in urma implantului de par sau alegerea unei metode nepotrivite pentru efectuarea translantului. Desi astfel de situatii sunt rare, ele pot sa apara, mai ales in contextul in care alegi o clinica despre care nu exista foarte multe recomandari sau pareri.

Alegerea eronata a metodei pentru procedura de implant de par

Tot in randul riscurilor asociate esecului pentru transplantul de par putem enumera si alegerea metodei pentru procedura in sine, metoda care sa nu fie potrivita pentru situatia pacientului. Exista mai multe proceduri sau metode care se pot folosi pentru transplantul de par. Decizia privind alegerea metodei trebuie sa fie luata impreuna de catre pacient si medic.

Medicul specialist trebuie sa informeze pacientul cu privire la avantajele metodei si cu privire la eventualele riscuri. Printre factorii care influenteaza alegerea metodei putem aminti densitatea firelor de par, asteptarile pacientului sau existenta anumitor probleme de sanatate in cazul pacientului.

Odata ce alegi o clinica specializata si renumita in procedura de implant de par, aceste riscuri privind un eventual esec la transplantului de par scad semnificativ. Tocmai din acest motiv se recomanda sa alegi cu mare atentie clinica unde urmeaza sa efectuezi aceasta procedura medicala estetica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole Populare