Sfaturi pentru organizarea lucrurilor din locuință

Întreținerea ordinii într-o locuință se poate dovedi a fi extrem de anevoioasă, în special atunci când deții multe bunuri materiale. Realizezi în scurt timp că dulapurile nu sunt suficient de încăpătoare, iar pe rafturi nu poți păstra ordinea stabilită inițial.

bucurion 6

Firește, pentru fiecare problemă există câte o rezolvare, așa că haide să descoperim împreună ce trucuri poți aplica pentru a-ți organiza cât mai eficient lucrurile din casă.

Ia lucrurile pe rând

Până să chemi o firmă care se ocupă cu mutări locuințe, care să te ajute să îți muți jumătate din lucruri într-un depozit, ai putea să îți iei un moment de respiro și să îți faci un plan care să te ajute să desfășori totul cât mai organizat cu putință.

De exemplu, ai putea împărți task-urile pe camere sau pe zonele care necesită intervenție de urgență. Organizarea în prealabil te va ajuta să ușurezi întreg procesul, să economisești timp și energie.

Fă un inventar

Înainte să te apuci să construiești turnuri din obiecte, oprește-te și gândește-te ce vrei să păstrezi și care sunt cele de care te-ai putea lipsi. Chiar ai nevoie de 20 de caserole la fel? Dacă nu găsești utilitatea anumitor lucruri sau dacă nu le-ai mai folosit de ceva timp, atunci poate că este mai bine să renunți la ele.

Nu trebuie să arunci obiectele pe care nu le mai folosești. Dacă acestea sunt în stare bună le poți oferi prietenilor, rudelor sau le poți dona unor persoane care se vor folosi de ele. Astfel vei elimina pe cât posibil risipa și vei fi și atent cu mediul înconjurător.

Elimină tot ce îți stă în drum

Dacă ai cutii lăsate în mijlocul sufrageriei, un covor rulat care stă într-un colț al încăperii de câteva luni și cutii pe care le păstrezi de prea mult timp, atunci de aici trebuie să începi. Asigură-te că elimini tot ceea ce îți stă în cale, înainte să începi orice proces de organizare. Astfel îți va fi mai ușor să conștientizezi care sunt toate obiectele pe care le deții.

Un spațiu curat și eliberat te poate ajuta să îți dai seama cum ai dori să arate încăperea respectivă la sfârșit și cât de multe obiecte ai dori să păstrezi în aceasta. Profită de tot spațiul disponibil, dar nu uita că mai multe lucruri dau senzația de loc mai mic.

Folosește cutii de depozitare

Ai adunat câteva grămezi de lucruri care nu par să își găsească nicicum locul, chiar dacă sunt utile și le folosești destul de des? Atunci apelează la cutii de depozitare, simple sau compartimentate, cu capac sau fără. Există în comerț și diverse cutii din materiale textile sau coșuri, decorate aspectuos, pentru a aduce un plus de eleganță stilului casei.

Cutiile de depozitare sunt o idee foarte bună, în special dacă ai rafturi expuse. Vei obține astfel mai mult spațiu, iar aspectul vizual va fi unul ordonat, plăcut pentru ochi. În plus, îți va fi mai ușor să păstrezi ordinea între obiecte.

Găsește un loc pentru fiecare obiect

Poate părea dificil, dar odată ce stabilești un anumit loc pentru fiecare obiect pe care îl deții, îți va fi mult mai ușor să păstrezi ordinea și vei ști mereu unde va trebui acesta să se întoarcă. Dacă respecți acest sfat, te vei bucura să găsești mereu acel lucru în locul în care ar trebui să fie.

Ordonează lucrurile după specific

Nu este recomandat să păstrezi în același dulap condimente, veselă și ustensile de bucătărie. Pentru a menține ordinea, îți recomandăm să grupezi tot ce deții în funcție de specific. De exemplu, așază toate recipientele cu condimente într-un coș, pe care să îl depozitezi în dulapul în care păstrezi și conservele sau borcanele.

Adaugă etichete

Pentru a nu uita unde și cum ai așezat fiecare obiect după marea organizare, îți recomandăm să folosești etichete. Le poți achiziționa din comerț sau poți căuta pe internet modele pe placul tău, pe care le poți printa. Etichetează apoi toate cutiile sau coșurile pe care le-ai adăugat, pentru a le recunoaște mai ușor.

Completează cu rafturi

Dacă spațiul de depozitare nu îți este suficient, atunci adaugă rafturi sau dulapuri, în funcție de disponibilitate. Găsești multe modele la prețuri avantajoase, în majoritatea magazinelor de mobilă.

Magazinele nu îți pun la dispoziție livrarea până acasă? Dacă ești din capitală, poți apela la firmele pentru mutări mobilă București, care îți vor aduce noile dulapuri sau rafturi până la ușă, fără niciun efort din partea ta.

Dacă ți-a venit cheful de organizare, nu uita să îți faci un plan înainte de toate. Continuă apoi să elimini obiectele care nu îți sunt utile, să organizezi totul pe categorii și să adaugi rafturi suplimentare pentru mai mult spațiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole Populare