Unelte online pentru a alege culorile potrivite pentru un website

Site-ul creat va avea o anumită piață țintă de care trebuie să țineți cont în alegerea culorilor pentru site (vârsta: copiii preferă culorile vii, strălucitoare, în timp ce persoanele în vârstă le preferă pe cele pastelate, venit – cercetările arată că persoanele cu venituri mai scăzute răspund la culorile primare în timp ce grupurile cu venituri mai ridicate răspund la culori mixte precum mov).

Se combină foarte bine cu albastru sau gri. Pentru a evoca focul, încercaţi-o în combinaţie cu roşu. Deseori se foloseşte pentru a face reclamă la produsele pentru copii. Pentru o impresie sănătoasă, de vară, încercaţi combinaţia cu portocaliu.

Un site banal, cu o culoare un pic rece, dar asta doar pentru a pune in evidenta frumusetea paletelor de pe el. Poti gasi acolo de la culori pana la palete de culori. Ai si patternuri (mici imagini care pot fi folosite pe fundalul unui site). Toate au un numar de vizite, au un rating (note date de vizitatori), si eventual au si comentarii.

Când alegeți culorile de bază de la care porniți în elaborarea designului logo-ului și apoi a platformei, trebuie să țineți cont de multe aspecte, tehnice să le spunem, printre care:

– de faptul că vederea este optimizată pentru a identifica un contrast și nu strălucirea exagerată.

– de faptul că unii oameni suferă de deficiențe de vedere, unii dintre ei neputând distinge deloc culorile. Pentru a vedea daca o imagine are culori suficient de contrastante pentru web, transferați imaginea în grayscale. Dacă suprafețele de culori diferite se disting chiar și la saturație minimă, atunci imaginea este bună.

– de faptul că nu toată lumea are același laptop sau desktop ca tine și cu siguranță nu văd site-ul la același moment al zilei. Tipul de ecran și condițiile de vizualizare sunt factori pe care nu îi poți controla, dar poți alege o schemă de culori potrivită pentru o paletă cât mai largă de dispozitive

– de faptul că modul în care percepem o culoare depinde de paloarea și de dimensiunile acesteia.

1. Adobe Color

2. Color Explorer

3. Color Munki

4. Colord

5. Color Blender

6. Palleton

7. Colorpalettes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole Populare