Beneficiile nutritive ale semințelor chia

Pentru cat sunt de mici, semințele chia conțin câteva substanțe nutritive importante.

Semințele Chia sunt bogate în fibre – care ajută la sațietate, senzația de plinătate. O porție de 25g de semințe de chia conține aproximativ 9g de fibre. Cantitatea zilnică de fibră recomandată este de 30g, astfel încât o porțiune de 25g de semințe de chia în fiecare zi ar putea fi o contribuție utilă. Fibrele sunt importante pentru un sistem digestiv sanatos și mulți dintre noi nu ating ținta recomandată.
Acizii grași omega-3 sunt cunoscuți pentru efectele lor antiinflamatorii, precum și pentru creșterea sănătății creierului și a inimii. Semințele de chia conțin acizi omega-3 : acidul alfa linolenic (ALA). Este mult mai greu pentru oameni să transforme ALA în forma preferată de organism: DHA. Prin urmare, conținutul de omega-3 al semințelor de chia, comparativ cu sursele animale, cum ar fi uleiul pește, este scăzut. Pentru cei care nu mănâncă pește, semințele de chia sunt un plus pentru dietă, dar este important să recunoaștem că conversia în DHA este minimă.
Semințele Chia sunt relativ ridicate în proteine ​​- deci sunt o sursă utilă de proteine ​​vegetale și oferă o gamă de aminoacizi, în special pentru dietele vegetariene și vegane.

seminte chia 1000g 1 1
Combinația de grăsimi, proteine ​​și fibre înseamnă că semințele sunt digerate relativ încet, oferind o eliberare lungă și lentă de energie pentru a menține nivelurile de zahăr din sânge stabile.
Semințele sunt bogate în minerale precum calciu și magneziu și oligoelemente, cum ar fi manganul, care ajută la obținerea enzimelor.

Semințele de chia vă ajută să pierdeți în greutate?

Conținutul de fibre din semințele de chia și capacitatea acestora de a menține apa pot să contribuie la sațietate și, prin urmare, la consumul mai puțin.

Semințele de chia ajuta la o sănătate osoasă mai bună?

Beneficiile semințelor de chia sunt atribuite conținutului de calciu și altor minerale cunoscute pentru rolul lor în sănătatea osoasă. O porție de 25 g de chia conține 157 mg de calciu, care este o sursă importantă de calciu, mai mult decât în ​​100 ml de lapte.

Semințele chia reduc riscul de diabet și boli de inimă?
Semințele Chia conțin fibre, proteine ​​și grăsimi nesaturate – toate acestea fiind cunoscute pentru a susține o inimă sănătoasă și niveluri stabile de zahăr din sânge. Unele cercetări au sugerat că semințele de chia pot fi benefice pentru pacienții supraponderali și obezi cu diabet de tip 2. Cu toate acestea, nu există dovezi concludente care să sugereze că semințele de chia pot reduce direct riscul bolilor de inimă sau diabetului. Ca parte a unei diete echilibrate, semințele de chia pot contribui la menținerea sănătății

Sunt semintele de chia usor de ultilizat?
Semințele Chia pot fi ușor adăugate la multe alimente și băuturi. Acestea pot fi folosite întregi sau se pot servi chiar și ca un înlocuitor de ouă în rețete. Spre deosebire de unele „super-alimente”, cum ar fi spirulina, semințele de chia nu au o aromă puternică și pot fi ușor folosite în rețete și adăugate în piureuri fără a afecta aroma.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole Populare