Servicii funerare

servicii funerare

Firmele specializate care activeaza pe piata de profil din domeniul serviciilor funerare, sunt firme ce ofera intotdeauna servicii complete acestea venind in ajutorul familiilor care sunt profund indurerate si care in acele zile ii pierd pe cei ce le-au fost poate cei mai dragi, ei oferindu-le atat produse cat si servicii specifice unui astfel de eveniment tragic precum si dureros cum e acesta, incercand prin ceea ce fac in primul rand sa aline durerea pe care o are familia, si atunci sa poata sa ofere ajutor in momentele grele si pline atat de lacrimi cat si de durere, dand in acest fel dovada atat de respect cat si de profesionalism.

Pentru sprijinirea in momentele astea indurerate si neprevazute ale famililor si ca sa nu isi piarda timpul in aceste clipe grele, profesionistii din firme de servicii funerare acorda suportul lor clientilor astfel incat, cu profesionalism si cu promptitudine, sa poata pune la punct toate detaliile care sunt aferente inmormantarii, acesti profesionisti fiind tot timpul la dispozitia clientilor adica timp de 24 de ora, pentru 7 zile pe saptamana, indiferent de ora din zi si din noapte in care, la nevoie apelati la ei, specialistii oferind in acelasi timp clientilor, servicii la preturi accesibile.

Servicii funerare oferite

Dintre serviciile care pot fi oferite, cele mai frecvente si accesate, conform statisticilor, sunt:

 • suportul in momentul constatarii decesului;
 • intocmirea actelor obligatorii si necesare pentru inhumare;
 • acordarea suportului in relatia cu Primaria, in cea cu Sanepidul sau cu Procuratura daca/cand este cazul;
 • o gama variata de sicrie si de accesorii ale sicrielor;
 • consultanta ce se acorda gratuit inclusiv la domiciliu avand ca scop alegerea obiectelor si deasemenea a serviciilor care sunt necesare pentru inmormantare;
 • asigurarea aranjamentelor florale;
 • asigurarea coroanelor si/sau a jerbelor strict conform dorintei pe care o are clientul, fie din flori naturale fie din flori artificiale;
 • asigurarea prosoapelor ca si al esarfelor, si nu in ultimul rand, al batistelor si fondelor;
 • asigurarea imbalsamarii si a estetizarii decedatului;
 • asigurarea candelelor, lumanarilor;
 • cumpararea atat a colacilor cat si a colivei, la inmormantare, pomeni si parastase;
 • spalarea si imbracarea facute decedatilor;
 • asigurarea transportului funerar in tara daca e cazul;
 • asigurarea chiar si al transportului mortuar international atunci cand e cazul.

Intre serviciile funerare sunt incluse cele care sunt aferente incinerarii facute in crematorii specializate.

Locatiile acestea se gasesc in majoritatea localitatilor, inclusiv acolo unde poate sa existe doar o singura  agentie funerara.

In cazul in care exista optiunea expresa a clientilor, pentru incinerare, agentiile funerare pot asigura suportul astfel incat sa duca la bun sfarsit dorinta aceasta a decedatului sau familiei acestuia.

Un aspect important intre obiceiurilor de inmormantare este si cel legat de pomeniri. Ele pot fi de mai multe feluri, incepand de la o coliva simpla sau un colac,  ajungand pana la daruirea hainelor decedatului ori al anumitor lucruri din casa.

Inainte se ofereau aceste lucruri, peste groapa, uneori chiar si vite ce faceau parte din turmele persoanei care a decedat. La fel ca si in cazul obiceiurilor de inmormantare, si in cazul altor obiceiuri ce au legatura cu viata oamenilor, dintre obiceiuri face parte si o masa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole Populare