Mocheta Bucuresti

mocheta bucuresti

Firul de polipropilena din care se fabrica unele tipuri de mochete in Bucuresti, este un fir care arde lent si cu flacara neagra. Polipropilena din care se fabrica marea majoritate a mochetelor, e unul dintre acele materiale considerate a fi cele mai rezistente la chimicale. Gradul de absorbtie al umiditatii acestui material este unul redus, de aproximativ 0,2%, din acest motiv caracteristicile mecanice ale lui nu depind de cat de mare sau redusa e umiditatea mediului. Deoarece este rezistenta la chimicale si la apa, se pot curata usor aceste mochete. Capacitatea de izolare termica pe care o are firului de polipropilena e una mai buna decat cea pe care o are lana.

Poliamida in mochete

Aceasta se obtine de regula din gudron si din ulei rafinat, fin, prin operatia de extrudare. Firul este unul rezistent la acizi minerali precum si la cei organici slabi, si la alcalinitate. Firul se poate colora si dupa ce se formeaza firele, nu ca in cazul firelor de PP. Poliamida din componenta unor mochete din Bucuresti, se incarca static, insa prin adaugarea unor materiale antistatice, incarcarea se poate reduce. Poliamida e un material termoplastic, de aceea, la temperaturi inalte el se poate modela cu un efect ce ramane permanent. Proprietatea aceasta se foloseste mai ales la procesul de agregare dar si la cel de termostabilizare. Poliamida e in concluzie, un material sensibil la temperatura.

In functie de modul in care se executa, se pot diferentia cinci tipuri de mocheta in Bucuresti dar care pot fi gasite si in magazinele specializate din tara, inclusiv Decolandia: buclate, scroll, velur, tunse si buclate-tunse. Mochete buclate sunt cu bucle intacte, fie mai mici fie mai mari, ce nu mai sunt supuse unor tratamente mecanice, ulterior. Mochetele din velur sunt cu bucle mai marunte, avand fire mai scurte dar dense si cu suprafata catifelata. In cazul lor, firele se deschid ca un evantai cand sunt supuse unui tratament termic. Mochete scroll sau cum li se mai spune, cu varful tuns, au fire de lungimi diferite, ce sunt tunse special avand  suprafata tratata. Acesatea au un accentuat efect plastic. Mochetele tunse sunt cele care dupa insertia firelor, au buclele tunse imediat folosindu-se lamele incorporate, insa firele nu se vor deschide ca si in cazul mochetelor de tip velur, ele ramanand intacte, asta datorita tratamentului termic. Mochete buclate-tunse se obtin pe baza unui sablon predefinit, si au buclele taiate numai in anumite locuri folosindu-se pentru asta niste lamele incorporate. Buclele ce nu sunt taiate sunt cele care ofera modelul ce se vede in relief la mocheta.

Covoarele ca produse aditionale

In magazinele in care putem vedea mochete in Bucuresti, clientii pot sa-si aleaga si din gama de covoare prezentate alaturi de mochete. Calitatea unui covor e data atat de greutatea cat si de densitatea lui. Cu cat un covorul e mai greu si cu cat are o densitate mai mare, putem sa fim siguri ca este si mai rezistent la uzura. Covoarele se pot clasifica dupa diverse criterii, unul din ele fiind modul de fabricare. Covoarele ce sunt abricate manual aplica aceste procedee prin tehnici cum ar fi cele de inserare, de tesere sau innodare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole Populare