Sablare

sablare

Este foarte probabil ca multi dintre noi sa fi auzit de sablare sau macar sa fi vazut un proces de sablare dar fara sa stim ca asa se numeste. Probabil ca unii dintre noi chiar sa fi si apelat la acest procedeu dar fara sa stim ca acesta se numeste sablare. Daca inca nu stiti ce este acest procedeu de sablare am sa va explic in continuarea acestui articol ce inseamna sablarea dar si ce tipuri de sablare exista, deoarece unii dintre noi este foarte posibil sa fi apelat la un anume tip de sablare fara sa ne dam seama.

Despre procesul de sablare

Sablare este un procedeu, sau mai bine zis un proces de curatare a diferitelor elemente din metal, in general, dar acest proces de sablare se mai aplica si pe sticla, lemn sau piatra. In general, sablarea se foloseste cel mai adesea asupra elementelor din metal pentru ca acestea sa fie curatate in vederea vopsirii sau a revopsirii acestora, dar si pentru indepartarea diferitelor reziduri sau a ruginii care sunt aparute pe metal. Sablarea se evectueaza cu ajutorul unui nisip foarte fin si cu ajutorul aerului comprimat.

Cu ajutorul sablarii unei componente de metal, aceasta va avea o durata mult mai indelungata in timp si nu va mai permite ruginii si altor reziduri sa se depuna o perioada foarte indelungata de timp. Deci, prin urmare, procesul de sablare a diferitelor piese de metal se efectueaza de cele mai multe ori atunci cand se doreste reconditionarea acestora pentru a mai putea avea o buna perioada de timp de utilizare. Atunci cand se doreste vopsirea sau revopsirea unor piese din metal, procesul de sablare al acestora este absolut necesar deoarece fara acesta, vopseaua care urmeaza a fi aplicata nu va tine foarte mult si va incepe sa se crape sau sa se umfle.

Tipuri de Sablare

Asa cum am mentionat si mai sus, exista mai multe tipuri de sablare, in afara de sablarea metalelor care este cea mai utilizata. In continuare am sa va prezint fiecare tip de sablare care se aplica pe sticla, lemn si piatra, asa cum am mentionat si mai sus.

Sablarea sticlei se utilizeaza de cele mai multe ori pentru a putea scrie sau desena diverse modele pe sticla. Sablarea sticlei este la fel cu gravarea acesteia, iar astfel de sticla sablata putem revedea la ferestrelor diferitelor magazine si spatii comerciale.

Sablarea lemnului se utilizeaza de cele mai multe ori in industria mobilei pentru a oferi lemnului un aspect de vechi, deoarece mobilierul cu un aspect vechi este foarte elegant si cautat de toata lumea.

Sablarea pietrei este de cele mai multe ori intalnita la pietrele funerare. Pe acestea se pot scrie tot ce doriti dumneavoastra si chiar se pot si desena diverse modele.

Daca doriti sa apelati la un proces profesional de sablare insa nu stiti unde, va pot sugera sa apelati la compania Advar Invest SRL.

Pentru mai multe detalii despre sablare dar si daca aveti alte intrebari, va invit sa accesati site-ul www.advar.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole Populare