Scaune bar pentru localuri sau case rezidentiale

scaune bar

Suntem obisnuiti sa credem ca tipul de scaune bar poate fi intalnit doar in localuri, mai mult sau mai putin selecte, insa acest gen de mobilier este din ce in ce mai adoptat si in decorurile rezidentiale, aducand unele avantaje semnificative. Prin urmare, un astfel de scaun este util pentru relaxare atat intr-un spatiu comercial cat si acasa, unde poate reprezenta o alternativa noua in aranjamentele traditionale. Este o idee din ce in ce mai adoptata, mai ales ca ele sunt disponibile intr-o varietate de culori si materiale, ca urmare oricine poate gasi un model care sa se potriveasca preferintelor sale si sa se armonizeze cu restul decorului.

Scaune bar de diferite inaltimi

Indiferent de scopul pentru care sunt achizitionate, pentru bar sau bucataria de acasa, primul lucru care este luat in calcul atunci cand sunt alese este inaltimea scaunului, deoarece sunt fabricate la dimensiuni diverse. Cele mai frecvente optiuni sunt pentru inaltimi de circa 76 cm, pentru a fi utilizate la o masa inalta de 105 cm, sau de 60 cm, pentru mese inalte de 91 cm.

Inainte, cel mai celebru model era scaunul artistului, mai ales in cafenele care gazduiau artisti si ziaristi ce obisnuiau sa-si conceapa multe dintre idei intr-un astfel de local. Era foarte simplu fabricat, dintr-un suport rotund montat pe un stand ajustabil, oferind astfel o mare posibilitate de miscare. Tipul de scaune bar fara spatar este similar ca stil cu acest traditional scaun al artistului, insa nu dispune de standurile reglabile.

Modele diverse de scaune bar

Daca sunt utilizate la bucatarie, in domeniul rezidential, acestea sunt confectionate de obicei cu spatar, pentru a oferi un plus de confort, si pot fi cu sau fara brate, in functie de preferintele clientului. Dezavantajul acestora este faptul ca ocupa mai mult loc, fata ce cele simple, care pot fi depozitate sub masa. In acest caz, ar putea fi mai putin convenabile, atunci cand spatiul este o problema.

Exista modele care au partea de sus pivotanta, disponibile mai ales pentru localuri, unde clientii se pot invarti la 180 de grade sau la 360 de grade cu ajutorul lor. In acest caz, trebuie amplasate avand suficient spatiu intre ele, astfel incat clientii sa nu se loveasca unii de altii.

Orice interior poate fi decorat cu scaune bar

Constructia lor este diferita in functie de model, pot avea forme si dimensiuni variate, fiind fabricate dintr-o diversitate de materiale. Cadrul poate fi confectionat din metal sau lemn, cu diferite finisaje, astfel incat se adapteaza aproape oricarui decor. Unele sunt tapitate, adaugandu-se astfel un plus de confort, dar si de eleganta, iar tapiteria poate fi din panza sau din piele, intr-o gama larga de culori.

Datorita unei vastitati de sortimente disponibile, oricine poate sa-si decoreze interiorul de acasa cu scaune bar de la Www.Scaune-online.ro , deoarece oricand poate fi gasit un model care sa corespunda stilului de decor. Trebuie tinut minte insa ca distanta dintre ele ar trebui sa fie de circa 70 de centimetri pentru ca invitatii sa fie confortabil gazduiti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole Populare