Pantoful cu toc – o necesitate

Designul feroce al tocurilor înalte le-a transformat într-o bază de modă pentru femei. Înălțimea adăugată, în comparație cu tocurile joase sau patraoase, cresc comenzile pentru astfel de pantofi. S-ar putea să aveți o pereche preferată de tocuri înalte pe care vă place să o purtați din când în când. Dar știi cine a dat viata acestui tip de pantof?

Este posibil să nu știi originea tocurilor înalte. Aceste pantofi au evoluat de la un început neobișnuit (dar captivant!).

Primele tocuri înalte

Se crede pe scară largă că tocurile înalte pentru femei au venit cu ajutorul lui Catherine de Medici. Era o nobilă italiană din secolul al XVI-lea, cu o statură scunda. Doamna Medici a vrut să facă o declarație în timpul nunții sale către viitorul rege Henry din Franța, insa datorita staturii mici, a fost nevoita sa adauge pantofilor sai o platforma pentru a creste in inaltime. După cum puteți vedea, acestea reprezintă o reprezentare clasică a puterii pe care Medici nu a putut-o nega.

Femeile nu erau primele care au purtat tocuri

Chiar dacă este greu de crezut, femeile nu au fost primele care au purtat tocuri înalte. Tocurile au fost purtate pentru prima dată de bărbați în secolul al XVI-lea. Și aceasta nu era o practică a mobilității – era vorba despre nobilime. Bărbații au fost fascinați de autoritatea exudantă, purtând această modă de ultimă generație. Atunci, călcâiul ridicat era un simbol al clasei, privilegiilor și puterii. Și lucrurile nu s-au schimbat.

De exemplu, regele Ludovic al XIV-lea al Franței este reprezentat purtând pantofi de talie mare și roșie într-o pictură expusă la Muzeul Brooklyn din New York. A fost inclusă într-o expoziție dedicată tocurilor înalte.

Tocuri

Deși frumusețea și clasa tocurilor înalte sunt atrăgătoare, ele pot fi dureroase atunci cand le purtam . De exemplu, fiecare centimetru de înălțime a tocului poate adăuga cu 25% mai multă greutate piciorului. Deci, dacă purtați pantofi stiletto cu toc de 10cm, este posibil să vă sprijiniți majoritatea greutății corporale pe vârful picioarelor.

Fiecare centimetru forțează din ce în ce mai mult degetele de la picioare în talpa pantofului tău, pe măsură ce picioarele tale alunecă înainte. Acest lucru generează o senzație de ardere, care este, de fapt, căldură din presiunea adăugată și frecare. Calusurile pot urma.

Alte articole Populare