Nora cu par lung este acceptata

Mama a avut mereu par lung, des si matasos, chiar si dupa ce ne-a nascut pe noi, cei trei baieti. “Voi fi soacra cu trei nurori, sper sa nu patesc la fel ca ea”, ne spunea razand cand eram mici.
Anii au trecut si mama a staruit sa mergem toti trei la facultate. Tata era cu banii, mama repeta lectiile cu noi si ne urmarea ca un colonel.
Nici nu stim cand a zburat timpul. Am avut o copilarie fericita datorita unor parinti iubitori si intelegatori, care mai intai ne-au fost prieteni. Asta si fiindca ne-au facut la tinerete si nu a fost diferenta mare de varsta intre noi.

Si acum, mama este mandra de parul ei, desi este alb. Ea ne povatuieste de cate ori trecem pe acasa sa-i aducem nurori bune la suflet, care sa ne iubeasca si sa aiba grija de noi, cum a avut ea de familia ei, dar mai ales sa aiba par lung! Cum sa o supar si sa nu-i respect dorinta? Numai ca iubita mea are par scurt, iar timp sa asteptam sa-i creasca parul nu avem la dispozitie…
Ne-am grabit si este pe drum primul nostru copil. Suntem fericiti de asta, cand zic ne-am grabit, ma refer la nunta si cununie cu acte-n regula cum vor parintii mei, care sunt de moda veche. Ii explic Aidei dorinta cea mare a mamei, iar ea imi raspunde ca ar da orice sa o placa si stie solutia: extensii de par ieftine de la Lysee.ro.

Eu tac chitic si tare ma tem sa nu o suparam pe mama si mai tare cand va ramane cu parul fetei pe care o iubesc in mana si va descoperi inselatoria.
Iata ca a venit si ziua in care soacra si viitoarea nora stau fata-n fata. Parul Aidei este o minunatie. Mama zambeste multumita, apoi cere voie sa o mangaie pe par.
-Puteti sa ma si trageti, spune in gluma viitoarea mea sotie.
Eu tremur de emotie, dar mama isi lauda nora spunand ca are parul matasos, cum il avea ea in tinerete…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole Populare