Nevoia de hidrofor – completata de un dispozitiv corespunzator

Nevoia de a beneficia de conditii de confort complexe se resimte cu siguranta in orice locuinta. Cu atat mai mult necesita o metoda de alimentare cu apa cei care stau la casa, respectiv in zonele rurale, iar in acest sens prezenta unui hidrofor este esentiala. Tehnologia a depasit cu siguranta limitele zonelor urbane, dovada reprezentand-o modul in care viata rurala s-a schimbat, felul in care a imbratisat diversele dispozitive si echipamente.

hidrofor economy jetd 11022 2243 1 1489510758 2

Pentru ca oricine constientizeaza importanta hidroforului in gospodarie, alegerea modelului potrivit trebuie facuta cu cea mai mare responsabilitate, astfel ca si rezultatele sa fie pe masura, iar randamentul unui optim. Asta s-ar traduce prin alimentarea eficienta cu apa si satisfacerea deplina a nevoilor.

Alegerea hidroforului care sa se plieze pe nevoile gospodarilor

Sistemul responsabil de alimentarea cu apei, are in structura electropompa, racordul antivibrant, vasul de hidrofor, manometru si presostatul. Fiecare in parte joaca un rol important in buna functionare a dispozitivului, motiv pentru care este necesar sa prezinte o calitate pe masura, alaturi de o capacitate de actionare potrivita.

Alegerea potrivita de hidrofoare Bucuresti trebuie sa fie raportata in primul rand la numarul de consumatori. In acest sens cumparatorul va sti ce marime trebuie sa aiba rezervorul sistemului. De asemenea in acest sens trebuie sa se tina cont si de numarul de bari – presiunea, precum si de frecventa consumului.

A se avea in vedere faptul ca, in cazul hidrofoarelor, atunci cand pornirile sunt mai rare, asta se datoreaza faptului ca rezervorul in sine este mai mare. La fel este si in caz invers. Un hidrofor mai mic va prezenta si un consum de apa redus. Se presupune ca hidroforul ar trebui sa porneasca in momentul in care jumatate din rezervor a fost golit. In functie de nevoile fiecaruia, capacitatea rezervorului poate sa difere, insa dintre cele mai utilizare este cel cu capacitatea de 24 l.

Exemplu:

Daca te intereseaza sa achizitionezi un hirofor, care va fi folosit pentru alimentarea unei locuinte de 4 persoane, respectiv peste 4, vei avea nevoie de un model cu vasul peste 50 litri. Este modul in care vei reduce din numarul de porniri si opriri ale pompei electrice. In aceasta maniera faci economie si la curent electric, dar totodata contribui si la o durata de viata extinsa a sistemului. De preferat este sa te orientezi dupa modele cu vase de hidrofor din inox, acesta trebuie sa prezinte o calitate superioara pentru a asigura o utilizare de durata.

Daca vei intreba un specialist, iti va spune ca va prezenta o adancime de aspiratie cu atat mai mare un hidrofor cu cat motorul din dotare este unul mai puternic. Iata deci de ce inca un criteriu important de luat in considerare este adancimea putului.

Modelele cu adancimea de 9 m prezinta o coloana de aspiratie tot de 9 metri. Asta se traduce in fapt prin distanta care exista intre luciul apei si hidrofor. Daca ai nevoie de un model de mare adancime, orienteaza-te dupa cele de 30 m. Acestea sunt ideale pentru a efectua alimentarea din put.

In fine, orienteaza-te dupa necesitati pentru a avea parte de un randament pe masura. Pe shop-einstal.ro gasesti modele variate de hidrofoare, la preturi rentabile.

Alte articole Populare