Termopane PVC Timisoara – sfaturi de intretinere pentru curatenia de vara

Termopane PVC Timisoara

Pentru ca vara si-a intra pe deplin in drepturi, in toate gospodariile se desfasoara de zor curatenia de primavara, asa ca ne-am gandit sa-ti oferim cateva sfaturi pentru o curatenie mai rapida si o mai buna intretinere a usilor si ferestrelor din tamplarie PVC si geam termopan.

Cand vorbim despre termopane PVC Timisoara, aducem in discutie in primul rand este siguranta si confortul pe care aceste le confera oricarui camin. Motivul pentru care sunt atat de intens utilizate si preferate in detrimentul altor tipuri de materiale este faptul ca nu sunt sensibile in fata conditiilor climatice extreme si au o rezistenta mare la uzura in timp, fara sa necesite, in general, mari reparatii.

Daca si tu te bucuri de toate aceste beneficii, hai sa-ti spunem cum poti intretine corect aceste termopane PVC Timisoara:

Sfaturi pentru curatatea si intretinerea sticlei montate pe termopane PVC Timisoara

 • Acest tip de sticla nu prezinta o sensibilitate mai mare decat cea obisnuita, iar curatarea acesteia se face cu un lichid spary special pentru sticla.
 • Este recomandat ca sprayul de curatatre sa nu contina alcool, pentru a impiedica depunerea ulterioara a prafulului intr-un ritm foarte accelerat.
 • Este contraindicata folosirea unor obiecte abrazive pentru curatarea geamului, pentru a preveni zgarierea suprafetei ferestrei.
 • Mentineti solutia de curatenie minim 3 minute pe suprafata geamului pentru a asigura o curatare eficienta, iar apoi indepartati-l cu o laveta de bumbac, prin miscari circulare.

Sfaturi pentru curatarea si intretinerea garniturilor acestor termopane PVC Timisoara

Garniturile au rolul de a etansa fonic si termic ferestrele, pentru ca tu sa te bucuri de o casa calduroasa, ferita de zgomotelele exterioare o perioada cat mai lunga de timp. Pentru aceasta, iata cul trebuie curatate corect aceste garnituri:

 • In primul rand, realizati lunar un mic control al acestora si la fiecare 6 luni curatati-le cu o carpa moale, inmuitata in detergent universal.
 • Dupa ce s-au uscat, aplicati un strat subtire de glicerina.

Fiind realizate din cauciuc, aceste garnituri au nevoie de mentenanta pentru a fi siguri ca acestea isi fac treaba corespunzator si la capacitate maxima. O garnitura uzata nu va mai fi capabila sa faca fata frigului si nici zgomotului din exterior, iar riscul de condens este foarte ridicat.

Diferentele de temperatura dintre vara si iarna determina o deteriorare a acestora, in cele mai multe dintre cazuri fiind nevoie de inlocuirea lor. Trebuie sa stiti insa ca acest procedeu nu este deloc complicat si nici costisitor.

Sfaturi pentru curatarea si intretinerea feroneriei acestor termopane PVC Timisoara

Feroneria contine din fabricatie vaselina. Cu toate acestea, este indicat ca cel putin o data pe an partile mobile ale feroneriei si balamelele sa fie verificate si unse cu o vaselina speciala sau cu un spray gresant.

 • Suruburile de prindere a manerelor se strang usor pentru a functiona fara probleme.
 • Verificati daca feroneria determina o buna strangere rama-cercevea, pe garnituri de etansare. In acest scop, presati o foaie de hartie intre garnitura de la cercevea si toc –  daca strangerea e slaba, hartia se va misca si va cadea. Solutia este reglarea excentricului blocator de pe cercevea.

Sfaturi pentru curatarea si intretinerea profilului PVC al acestor termopane Timisoara

Va recomandam ca imediat dupa montaj, in maxim 30 de zile, sa indepartati folia protectoare, pentru a nu exista riscul ca aceasta sa nu se mai desprinda de pe profilul PVC sau sa lase urme greu de indepartat.

 • Curatarea profilului acestor in cazul acestor termopane PVC Timisoara se face cu o gama universala de detergenti, in cazul in care nu gasiti in comert detergenti speciali pentru curatarea profilului PVC.
 • Folositi o laveta din bumbac si stergeti cu miscari usoare, de sus in jos.
 • Nu strgeti profilul PVC pe uscat, deoarece praful se va depune mult mai usor din cauza electrizarii.
 • – Evitati folosirea de solutii diluante si bureti abrazivi care deterioreaza tamplaria PVC in mod ireversibil.
 • Nu permiteti profilului PVC sa intre in contact cu mortare, var sau vopsea lavabila – acoperiti-le cu folie de plastic.

Va dorim sa aveti spor la curatenie!

In cazul in care intampinati probleme cu anumite componenete ale tamplariei, nu ezitati sa intarti in contact cu unul dintre membrii echipei Premium Fenster, care va pot oferi tot suportul de care aveti nevoie.

–––––––––––––

Detalii de contact:

WEBSITE: https://www.premiumfenster.ro/

Timisoara: 0722 616 581 / premiumfenster10@gmail.com

Deta: 0743 761 716 / deta@premiumfenster.ro

Arad: 0748 475 168 / premiumfensterarad@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole Populare