Covor vegetal Sedum

covor vegetal sedum

Frunzisul suculent de diverse tipuri de Sedum este unul  acoperit de flori ce au o forma instelata si apar mai ales la sfarsitul verii si al toamna. Tipurile de plante mici si covorul vegetal Sedum sunt considerate de specialisti ca fiind perfecte pentru gradinile in stil rock, iar soiurile care sunt mai inalte sunt de regula recomandate si cultivate in granitele perene. Un alt nume pe care il are aceasta planta este acela de – stonecrop.

Caracteristi ale plantei

Exista pe piata plantelor de profil tipuri numeroase de Sedum, toate avand frunze care sunt suculente si carnoase ca si aspect. Soiuri care au o crestere mica si care  imbraca solul pot sa ajunge doar pana la aproximativ 2 centimetri in inaltime, dar soiurile care sunt mai inalte, de top ajung si pana la un metru, chiar si mai inalte de atat.

Specialistii recomnda sa fie utilizate atat tipurile de cultura care genereaza plante mici care sunt ca niste  capace la sol si sunt recomandate pentru gradinile rock cat si soiurile cu crestere mai inalta care cresc in perioada de granita dintre plantele perene care au frunze dens si celelale plante care au flori mari. Culorile de flori pe care le puteti vedea la un covor vegetal Sedum sunt rosu, roz dar si auriu, galben si  alb, plantele avand nunate diferite  in timpul verii, in functie de specie.

Sol unde este plantat acest covor de plante trebuie sa fie bine drenat acest lucru fiind esential pentru a se indeparta astfel inclusiv bolile fungice, mai ales pe timpul verii umede.

Caracteristici speciale ale plantelor

Plantele si covorul vegetal Sedum necesita o ingrijire usoara si deasemeni intretinere redusa, covorul vegetal Sedum va atrage fluturii, plantele au frunze neobisnuite, deasemeni acestea vor tolera un sol uscat.

Solul trebuie sa fie selectat astfel incat sa fie in plin soare nu la umbra iar solul trebuie sa fie foarte bine drenat.

Instructiuni de plantare

In cazul plantelor in primavara, distanta care trebuie sa fie  intre plante este intre 6 cm si 1 m, acasta variind in functie de soi. Se prepara inainte gradina formandu-se un pat cu ajutorul unei furci de gradina sau al unui motocultor pentru a improspata  solul pana la o adancime cuprinsa intre 12 pana la 15 cm, apoi se amesteca formandu-se un strat care ajunge pana la  jumatate de metru de compost.

Se va sapa o gaura care sa fie cat de doua ori diametrul vasului in care este planta. Se vor indeparta cu grija planta care se afla in recipient si se va pune in gaura, in asa fel incat partea de sus a radacinii sa fie  la acelasi nivel cu suprafata solului. Apoi se va umple cu mare atentie in jurul radacinii si se va nivela usor solul. Se va una bine cu apa.

Modalitati detaiate privind ingrijirea acestui tip de plante se gasesc atat la specialistii din magazinele de profil cat si pe website-urile de specialitate, acolo unde profesionistii in domeniu raspuns intrebarilor si ofera informatiile necesare pentru ca plantarea si cresterea unui soi ca acesta sa fie un succes la final, oferind un spectacol de culoare.

Mai multe pe www.Odu.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole Populare