Cel mai bun televizor în 2021 – Tendințe TV așteptate în 2021

Au fost multe de văzut la CES 2021 International Consumer Technology Show , iar în acest articol vom vorbi despre cele mai noi standarde și tendințe care vor însoți industria TV în 2021.

Cuprins:

TELEVIZOARELE SUNT DIN CE ÎN CE MAI MARI

Ecranele TV continuă să crească, mulți utilizatori preferând din ce în ce mai mult modelele de 60 inch și mai mari. Companiile producătoare, desigur, au observat acest lucru, motiv pentru care creează mai multe astfel de dispozitive în fiecare an.

În primul rând, Samsung a introdus o linie de televizoare micro-LED: include modele de 88, 99 și 110 inch. De asemenea, merită subliniat și LG Z1 OLED , disponibil în două specificații: 77 și 88 inci.

Linia Bravia X90J de la Sony ( 55-100 inci) merită o atenție specială și pare să fie unul din cele mai bune televizoare cu aceasta diagonala. Nu vă gândiți, totuși, că marile modele sunt rezervate segmentului high-end, deoarece TCL a introdus trei modele de 85 de inci, dintre care unul este foarte accesibil.

Lansarea unor afișaje atât de mari nu este o surpriză. Având în vedere că mulți oameni sunt obligați să rămână acasă din cauza pandemiei, fondurile care ar fi putut fi cheltuite în vacanțe și alte activități anulate au fost investite în achiziționarea diferitelor echipamente, inclusiv a televizoarelor.

Astfel, utilizatorii petrec mult mai mult timp uitându-se la televizor acasă și este logic doar că mulți vor dori să achiziționeze un ecran mai mare pentru divertisment la domiciliu.

8K, 8K ȘI DIN NOU 8K

Istoria tinde să se repete și vedem acest lucru în cazul televizoarelor. Cu puțin peste șapte ani în urmă, au fost anunțate primele televizoare 4K și, în următorii câțiva ani, producătorii au lansat multe modele, dar mulți consumatori s-au plâns că nu are sens, deoarece conținutul pur și simplu nu era acolo.

În 2019, practic toate televizoarele vândute erau 4K și astăzi există o mulțime de conținut disponibil pe platforme de streaming precum Netflix, Amazon și Disney +.

Trecerea masivă la 8K ar fi putut fi ghicită încă de anul trecut când TCL a anunțat că televizoarele sale din seria 6 se vor muta la 8K în 2021.

 

DISPONIBILITATEA OLED

Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul că pentru o lungă perioadă de timp compania a fost singurul producător de astfel de dispozitive. Nu cu mult timp în urmă, Sony și acum Vizio au intrat pe piața televizoarelor OLED, vezi aici detalii și comparații.

În plus, vedem alte mărci care fac tot posibilul pentru a îmbunătăți televizoarele LCD / LED. Acest lucru va permite competiției OLED să fie impusă prin creșterea nivelului de negru, reducerea efectelor de halo și îmbunătățirea uniformității și rezoluției ecranului.

Această tehnologie este diferită prin faptul că folosește zeci de mii de mini-LED-uri, rezultând un contrast îmbunătățit și negri mai adânci. Costul este de asemenea demn de remarcat, deoarece această tehnologie este mai ieftină decât OLED.

TV OLED SONY
TV OLED SONY

Cu toate acestea, diferența de preț nu este atât de mare. În plus, LG Display a avut timp suficient pentru a-și reduce costurile de producție OLED și pentru a îmbunătăți eficiența. Rezultatul este o concurență sporită pe piața televizoarelor OLED și costuri mai mici de producție, motiv pentru care modelele cu un astfel de ecran sunt acum mai ieftine. LG a anunțat recent că linia A va fi cea mai accesibilă de pe piață.

TEHNOLOGIE DE ULTIMĂ ORĂ LA MODELELE DE GAMĂ MEDIE

Cu toate acestea, TCL nu este singurul producător care oferă funcții premium la un preț accesibil. Vizio a fost mult timp un jucător de top atât în ​​calitate, cât și în performanță, la fel ca Hisense .

Între timp, lansarea Sony X900H a arătat că performanțele și caracteristicile extraordinare pot fi așteptate în 2020 la un preț surprinzător de mic și ne așteptăm ca același lucru să fie valabil și pentru X90J lansat în 2021.

Vizio CES 2021
Vizio CES 2021

HDMI 2.1

În 2020, mulți producători au încercat să-și facă televizoarele cât mai convenabile pentru jucători, dar în 2021 aceasta este deja o direcție separată, pentru care noul standard HDMI 2.1 poate fi mulțumit.

HDMI 2.1 oferă o rată de reîmprospătare variabilă (VRR), astfel încât să puteți juca în 4K la 120Hz sau 8K la 60Hz, precum și modul automat cu latență redusă (ALLM), HDR îmbunătățit și o serie de alte caracteristici, dar doar aceste patru sunt apreciate în mod special printre jucători.

HDMI 2.1
HDMI 2.1

În plus, odată cu venirea unor console de jocuri de ultimă generație care acceptă, de asemenea, toate caracteristicile menționate anterior și o gamă de plăci grafice pentru PC puternice, care vor accepta în curând HDMI 2.1, jucătorii au acum capacitatea de a reda titluri competitive pe ecrane mult mai mari .

La CES 2021 din acest an, Sony a anunțat cinci noi linii TV care dispun de porturi duale HDMI 2.1. LG oferă patru porturi pe televizoarele OLED din seria C, G și Z.

Până în prezent, doar TCL nu și-a dezvăluit planurile pentru HDMI 2.1, dar având în vedere palmaresul companiei, există o probabilitate foarte mare ca marca chineză să se arate.

un comentariu la “Cel mai bun televizor în 2021 – Tendințe TV așteptate în 2021

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole Populare