De ce este nevoie de optimizare seo in primul an de viata al unui site?

logo seoagency.ro
logo seoagency.ro

„Multi antreprenori considera ca, dupa ce au lansat un site, munca lor s-a terminat, iar tot ce au de facut este sa astepte clientii si comenzile. Desigur, aceasta este o practica riscanta care nu aduce beneficii afacerii si o cauza frecventa pentru care site-urile noi cunosc falimentul chiar in primul an de viata”, ne spune Alexandru Razvan, manager SEOAgency.ro.

Atunci cand vrei sa dezvolti o afacere online, este important sa retii ca munca de gestionare si de optimizare seo nu se termina niciodata. Este un proces continuu, in care testezi, imbunatatesti, te perfectionezi si te aliniezi noilor trenduri, care oricum se schimba extrem de frecvent in era tehnologiei.

Unul din lucrurile pe care nu ar trebui sa le ignorati in primul an de viata al unui site este optimizarea SEO, iar din acest punct de vedere parteneriatul cu o agentie seo va poate aduce beneficii pe termen lung.

Chiar inainte de a lansa site-ul este important sa faceti niste statistici ca sa va dati seama ce se intampla si cum functioneaza domeniul in care tocmai doriti sa patrundeti. De asemenea, va fi nevoie sa acordati atentie urmatoarelor aspecte: datele din Google cache, cate pagini vor fi indexate in Google, autoritatea de domeniu, erorile care pot sa apara in Google Webmaster Tools. Asigurati-va ca inregistrati site-ul in Webmaster Tools, pentru ca veti avea nevoie de el.

SEO 2021
SEO 2021

Lansarea site-ului si optimizarea seo

Dupa lansarea site-ului, obiectivul principal ar trebui sa fie cresterea in mod constant a traficului inregistrat. Cu cat veti atrage mai multi potentiali clienti, cu atat site-ul va avea o probabilitate mai mare de a primi comenzi.

Tot acum este momentul sa va ganditi la modul in care va vei pozitiona pe piata, in raport cu concurenta. Este crucial sa incepeti deja sa va construiti o reputatie buna (autoritate). Daca profitati la maximum de aceasta perioada, ar trebui sa vedeti o crestere a afacerii doar in cateva luni. Dupa cum va imaginati, este foarte important ceea ce spun oamenii despre afacerea si site-ul dumneavoastra.

Actualizati site-ul, angajati vizitatorii printr-un continut de calitate si straduiti-va sa faceti o impresie buna de la inceput. Asa cum se intampla in mai multe domenii, si in SEO este mai bine sa construiesti, decat sa repari.

 

Acum este momentul pentru construirea brandului

Primele impresii ale clientilor vor putea contura deja o imagine a brandului in online. Legat de brand, ar trebui sa optimizati grafica, designul, tipul de continut pe care il produceti, serviciile si produse, prezenta sociala in mass media (backlinking). Brandingul este prezent in fiecare detaliu al afacerii si, prin urmare este critic sa fie inclus in strategia de seo si crestere a afacerii.

Sigur, brandingul se construieste inca dinainte de lansarea unui site, dar modul in care este primita marca dicteaza directia in care va puteti indrepta in continuare. Este important sa fiti consecvent si o agentie seo va poate ajuta in acest sens. In primele luni de viata ale unei afaceri este bine sa va concentrati pe bunul mers al vanzarilor si sa lasati optimizarea site-ului in mainile unor profesionisti seo.

SEO Brand
SEO Brand

Indexarea site-ului

Chiar daca dureaza o anumita perioada pana cand paginile sunt indexate de Google, este recomandat sa faceti o prima impresie buna – nu doar pentru utilizatori, ci si pentru motoarele de cautare. Este absolut necesar sa acordati atentie optimizarii SEO, daca doriti ca site-ul sa se descurce bine in primul an de viata si ulterior.

Acum este momentul sa profitati de instrumente seo, ca Webmaster Tools, pentru a va asigura ca nu exista erori de accesare (crawling) sau redirectare (erori 301). O agentie SEO va cunoaste in detaliu aceste informatii si va putea sa rezolve eventualele probleme tehnice, fara a le lasa sa se propage, generand intarzieri in atingerea obiectivelor de marketing pe care vi le-ati setat.

Index site
Index site

Orice specialist seo va poate spune ca este mai dificil (si in consecinta mai costisitor pentru dumneavoastra, ca proprietar al site-ului) sa repari o greseala SEO decat sa faci lucrurile corect de la inceput.

Aveti un site aflat in primul an de viata si simtiti ca afacerea dumneavoastra inca nu s-a dezvoltat la adevaratul sau potential? Probabil ca asa este. De aceea, aveti nevoie de optimizare seo, iar o agentie seo va poate ajuta. La seoagency.ro puteti solicita gratuit un audit seo pentru site-ul dumneavoastra. Ce va impiedica sa faceti acest lucru?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole Populare