Care sunt avantajele implanturilor dentare?

Implanturi dentare ARRA 1200x681 1

Chiar daca nimeni nu isi doreste sa fie in situatia in care sa aiba nevoie de serviciile oferite de medicii stomatologi, exista numeroase situatii in care suntem nevoiti sa ne adresam unui medic stomatolog. Una dintre cele mai complexe proceduri din domeniul stomatologiei o reprezinta implantul dentar.

Vorbim despre o procedura care implica inserarea unei radacini artificiale in locul dintelui natural care a fost pierdut de catre pacient. Atunci cand vorbim despre implant dentar, vorbim despre o procedura care este relativ costisitoare, insa exista mai multe avantaje pentru care poti sa apelezi la tratamentul specific pentru implantologie Alexandria.

1. Nu intervine asupra dintilor vecini

Un prim avantaj considerabil pentru implanturile dentare este faptul ca aceasta procedura nu afecteaza catusi de putin dintii vecini. Astfel, daca trebuie sa inlocuiesti un dinte lipsa, medicul stomatolog se va ocupa doar de locul ramas liber in urma extractiei dintelui cariat sau a dintelui care a fost extras in urma cu mult timp. Daca lucrarile dentare precum coroane sau punti dentare afecteaza dintii vecini prin slefuire, implantul dentar nu are nici un efect advers cu privire la dintii vecini.

2. Materiale biocompatibile

Exista temeri cu privire la procedura de implant dentar din perspectiva materialelor folosite pentru acestea. Din fericire tehnologia a avansat foarte mult si implanturile dentare sunt realizate din materiale 100% biocompatibile, fapt pentru care nu exista efecte adverse sau negative la adresa organismului persoanelor care aleg sa efectueze astfel de implanturi dentare.

3. Functionalitate foarte buna

Un al treilea avantaj semnificativ in cazul implanturilor dentare il reprezinta functionalitatea implantului. Odata ce implantul dentar este integrat in structura osoasa si se monteaza inclusiv coroana dentara, pacientul va putea sa se bucure de aceeasi functionalitate precum in cazul unui dinte natural. Astfel pacientul nu va avea dificultati la masticatie, tinand totusi cont de faptul ca nu este recomandat consumul unor alimente extrem de dure sau foarte lipicioase.

4. Estetica deosebita

Pe langa functionalitatea foarte buna a implanturilor dentare, un alt avantaj semnificativ este dat de estetica deosebita a acestora. Implanturile dentare realizate corect vor avea estetica similara cu un dinte natural sau cu o masea naturala. Prin urmare pacientul se va putea bucura de un zambet estetic.

5. Durabilitatea tratamentelor de implantologie Alexandria

Nu in ultimul rand trebuie amintit avantajul referitor la durabilitate atunci cand avem in vedere implanturile dentare. Datorita faptului ca implanturile sunt prelucrate din materiale foarte rezistente, implanturile realizate corect si care sunt intretinute in mod corespunzator au o durata de viata indelungata. In acest sens pacientul se poate bucura ani de zile de functionalitatile implanturilor si de estetica acestora, simtind ca a facut o investitie pe termen mediu si lung.

Daca te numeri printre persoanele care din varii motive au suferit pierderea unui dinte sau chiar a mai multor dinti, poti sa iei in considerare avantajele implantului dentar. Pentru a beneficia de aceste avantaje si sa urmezi tratamentul de implantologie Alexandria, poti sa apelezi la Modent Clinic. Aceasta clinica stomatologica ofera o gama diversificata de servicii in domeniul medicinei dentare. Mai multe informatii sunt disponibile pe modent.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole Populare