Importanta preventiei in sanatatea dentara si a cavitatii bucale

Downloader.la 62541ee52a13e

Pentru a ne bucura de o sanatate deplina este foarte important sa acordam atentie sanatatii generale a intregului organism. In acest sens sanatatea cavitatii bucale si santatea danturii nu trebuie sa ne scape din vedere, mai ales daca tinem cont de faptul ca problemele de sanatate la nivelul danturii pot sa aduca ulterior si alte probleme de sanatate.

Tocmai din acest motiv este foarte important ca fiecare dintre noi sa acorde maxima atentie preventiei in cazul sanatatii dentare si a cavitatii bucale. Vizitele regulate intr-un cabinet stomatologic Targu Mures pot preveni o paleta diversificata de probleme dentare, care ulterior sa genereze disconfort si durere.

Tratamente de preventie in medicina dentara

Exista mai multe abordari care sunt folosite cu rol de preventie in domeniul stomatologic. Consultul periodic este primul pas pentru fiecare persoana care isi doreste sa beneficieze de parerea unui medic stomatolog cu privire la sanatatea orala. In urma unei consultatii, medicul stomatolog va putea recomanda pacientului sa isi faca o radiografie dentara pentru a avea o imagine detaliata asupra danturii.

In functie de concluziile primei consultatii, medicul stomatolog poate recomanda anumite proceduri menite sa previna eventuale carii dentare sau alte probleme de natura stomatologica. Printre acestea regasim detartrajul si periajul profesional. Detartrajul este folosit cu scopul de a indeparta tartrul si placa bacteriana de la nivelul dintilor. Placa bacteriana poate duce la probleme grave precum boala parodontala. Indepartarea periodica a acestei placi bacteriene si a tartrului previne aparitia sau avansarea bolii parodontale.

O alta procedura specifica preventiei in sanatatea orala este periajul profesional. Daca in urma procedurii detartrajului inca a mai ramas placa bateriana, periajul profesional contribuie la indepartarea a ceea ce a ramas in urma detartrajului. Tot aici putem aminti si procedura de airflow, aceasta folosind un jet de aer pentru a indeparta placa bacteriana din spatiile interdentare.

Mai exista in cadrul acestor proceduri de preventie care pot fi aplicate intr-un cabinet stomatologic Targu Mures si procedura de sigilare a santurilor si a fosetelor. Aceasta procedura vizeaza stagnarea microbilor si a placii dentare in zona santurilor si a fosetelor pentru molari si pentru premolari. Aceasta procedura are drept scop prevenirea aparitiei sau dezvoltarii cariilor.

Importanta preventiei pentru sanatate orala

Intotdeauna este mult mai bine sa prevenim decat sa tratam atunci cand vine vorba despre sanatatea noastra. Acest lucru este valabil si in cazul danturii si al cavitatii bucale. Abordarile profilactice in domeniul medicinei dentare au drept scop combaterea factorilor care pot duce in timp la aparitia cariilor si a bolii parodontale. Acesti factori sunt de trei tipuri, si anume factorii infectiosi, factorii alimentari si factorii ereditari.

Prin abordarile profilactice medicina dentara isi propune sa limiteze sau sa diminueze actiunea acestor factori si sa previna problemele care sunt cauzate de microbii, bacteriile si placa bacteriana care se pot regasi la nivelul cavitatii bucale. Preventia vizeaza inclusiv combaterea efectelor zaharurilor care favorizeaza procesul de fermentatie in urma consumului anumitor tipuri de alimente. In privinta factorilor ereditari, un consult periodic intr-un cabinet stomatologic Targu Mures duce la prevenirea avansarii anumitor afectiuni care pot fi de ordin ereditar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole Populare