Caracteristicile benzii pp

Ce este o banda pp? O banda pp este defapt o banda de polipropilena care este cel mai adesea folosita la legarea sau sigilarea unor produse in vederea transportului acestora.

Banda pp este destul de ingusta si subtire, avand niste dimensiuni de 12 – 16 mm latime si 0,55 – 0,8 mm grosime, deci este atat de subtire incat nici macar 1 mm grosime nu are. Cu toate acestea, banda pp este extrem de rezistenta si datorita rezistentei sale putem astfel asigura incarcaturi mult mai grele in conditii de maxima siguranta. Aceasta banda de polipropilena este folosita in special in mediul industrial pentru legarea marfi in paleti dar si pentru asigurarea marfii in camioane sau in vagoane.

Dupa ce marfa a fost legata de jur imprejur, capetele bandei de polipropilena pot fi legati intre ei pentru a asigura marfa in 2 moduri: fie prin utilizarea unor capse metalice care se capseaza, fie cu ajutorul unui aparat de termosudura care uneste ambele capete ale benzii pp si le lipeste prin intermediul caldurii. De asemenea, aceasta poate fi folosita manual pentru a lega marfa dar si printr-un sistem automat.

Datorita rezistentei extrem de mare pe care o prezinta, atunci cand manipulam marfa, aceasta banda pp poate sa si o deformeze, iar pentru a impiedica deformarea sau deteriorarea marfi este indicat ca in acelasi timp cu folosirea benzii pp sa folosim si niste coltare din carton care pot proteja astfel marfa si pentru a ajunge la beneficiar in optime. De asemenea, aceasta banda pp prezinta o alungire redusa si este extrem de rezistenta la schimbarile de temperatura.

Utilizarea unei bande pp

Atunci cand utilizam o astfel de banda pp trebuie sa avem in vedere sa nu o supunem la tensiuni extreme doarece aceasta se poate rupe si ne poate ranii prin lovire. Deci ca o norma de siguranta in utilizarea unei astfel de bande pp, putem spune ca este necesar unpic de atentie si de un echipament adecvat de lucru pentru a o putea utiliza in conditii de siguranta.

Aceasta banda pp de la www.ECTC.ro se de asemenea extrem de folositoare si intr-o gospodarie pentru a putea asigura sau transporta diferite obiecte. Aceasta se poate achizitiona sub forma de rola, unde lungimea bandei pp infasurata pe o rola este pana la 2000 de metri. Preturile acestor benzi pp pot varia, si sunt accesibile oricarui buzunar. Pretul acestora depinde de latimea, grosimea si lungimea acesteia, si este cuprins undeva intre 100 si 150 RON per rola. De asemenea aceasta poate fi vanduta si la kg, pretul pentru un kg este in jur de 12 lei iar o rola de 2000 metri are o greutate de aproximativ 11 kg.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole Populare