Foraje puturi pentru o irigare ieftina

foraje puturi

Cine are o casa cu gradina, cu siguranta ca are nevoie de o sursa de alimentare cu apa, pentru ca plantele sa nu aiba de suferit in timpul verilor secetoase. Nu este deloc indicat sa se utilizeze apa potabila la irigat, deoarece furnizarea ei este foarte scumpa, iar gradinaritul nu ar mai fi deloc rentabil. Aceasta sursa poate exista prin lucrari de foraje puturi, iar, pentru a extrage apa din fantana, trebuie utilizata o pompa actionata electric, care poate aduce la suprafata apa de la orice adancime. Cele mai indicate pompe pentru acest lucru sunt cele submersibile, care se introduc in interiorul putului. Marele lor avantaj este puterea de colectare a apei de la orice adancime, in plus, nu sunt zgomotoase si nu au nevoie de intretinere speciala.

Foraje puturi si pompe de apa

Functionarea pompei este garantata in mod optim, in cazul in care este echipata corespunzator cu toate componentele, care sunt esentiale pentru utilizarea ei in siguranta. Asadar, iti poti uda in liniste si fara costuri gradina sau gazonul cu o astfel de pompa submersibila, utila si economica, indispensabila in lucrarile de foraje puturi.

Exista si posibilitatea de a beneficia de apa necesara plantelor din gradina ta intr-un mod mai simplu si mai arhaic, care este insa foarte utilizat de multi gospodari, mai ales de la sate. Este vorba de construirea unui put denumit put american, in acest caz putand utiliza o pompa manuala, care este ieftina si la fel de eficienta.

Foraje puturi prin metode arhaice

Nu este deloc complicat sa-ti construiesti chiar si de unul singur o astfel de fantana, care poate fi o sursa inepuizabila de apa pe care s-o folosesti nu doar la udatul plantelor, dar si in alte treburi gospodaresti. Deoarece aceste puturi sunt potrivite pentru a scoate apa de la mica adancime, apa respectiva nu este potabila, prin urmare nu o poti folosi la consum sau la prepararea hranei, in schimb poti s-o utilizezi in diferite alte scopuri. Gazonul din curtea ta poate fi mereu verde, deoarece il poti stropi seara de seara, suficient, fiind tot timpul proaspat si ingrijit.

Amplasamentul fantanii in lucrarile de foraje puturi

Daca te decizi sa-ti construiesti pe cont propriu o asemenea sursa de apa, trebuie sa stii ca ai nevoie totusi de un expert care sa stabileasca dupa criterii clare care este amplasamentul ei, pentru a nu munci in zadar, la sfarsit dandu-ti seama ca in locul in care ai sapat nu exista apa subterana. In lucrarile de foraje puturi www.Puturiapa-hidrogeofor.ro, modalitatile de a gasi locul potrivit sunt diverse, de la cele stravechi, care au in vedere semnele naturale, pana la cele moderne, care se bazeaza pe aparatura ultrasofisiticata, geofizica. Intr-un asemenea caz, cu siguranta va trebui sa investesti ceva mai mult, insa scopul pentru care o faci este unul care merita, iar aceasta investitie se va dovedi pana la urma una foarte bine plasata, care iti va aduce un castig pe termen indelungat. Poti incerca, prin urmare, o astfel de metoda, si vei fi independent in gradinarit, fata de furnizorul de apa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole Populare