Amenajari gradini

amenajari gradini

Casa viselor noastre e construita, avem deja locul in care cu mare drag revenim seara dupa o zi de munca grea, doar ca ne mai ramane sa mai solutionam un lucru, care de asemenea este important si anume sa ne amenajam gradina.

Actualmente exista o multime de firme specializate in amenajari gradini, care ne stau la dispozitie pentru a ne realiza cele mai arzatoare dorinte si idei. Internetul ramane si el o sursa de inspiratie la fel de actuala, caci ne poate furniza atatea idei ca uneori designerii pot sa ramana uimiti la propunerile noastre.

In momentul in care ati decis sa va adresati specialistilor in amenajari gradini, trebuie mai intai de toate sa studiati foarte bine toate propunerile existente. Sa va interesati de fiecare detaliu. Sa cautati poze si informatii referitoare la lucrarile realizate anterior si chiar sa obtineti informatii de la fostii clienti pentru a fi siguri suta la suta ca veti primi la final gradina pe care v-o doriti.

Specialistul in amenajari gradini va incepe amenajarea gradinii dumneavoastra cu proiectarea acesteia in 2D sau 3D. La aceasta etapa se realizeaza unele schite complexe si dupa masura posibilitaților se pun la punct unele detalii. Clientul are posibilitatea sa vizualizeze schitele specialistului in amenajari gradini, poate sa delimiteze planurile pentru a vedea mai bine separat spatiile verzi si spatiile unde vor fi plantate flori, arbusti, copaci sau chiar se va instala un havuz sau un iar artificial.

Procesul de amenajari a gradinilor nu este foarte dificil, dar oricum sunt unele lucruri care trebuie facute pentru ca gradina sa arate bine si dumneavoastra sa va simtiti confortabil servind un ceai, o cafea sau relaxandu-va.

In primul rand trebuie evacuate toate pietrele, molozul, deseurile ramase in urma constructiei, sau in urma unor lucrari efectuate prin curte. Aceasta etapa este foarte importanta in lucrarile de amenajari gradini pentru ca doar inlaturand bucatile mari de beton sau piatra vom avea un gazon ideal, fara arsuri, iar plantele ornamentale vor creste fara probleme. Daca terenul din curte este in panta atunci trebuie de facut lucrari de terasare a gradinii si astfel veti castiga mai multa suprafața de teren pe care-l veti putea folosi.

De asemenea un lucru foarte important in procesul de amenajari gradini este faptul ca sistemul automat de irigatii trebuie instalat inainte de a gazona curtea, in caz contrar veti fi nevoiti sa stricati gazonul deja insamanțat din cauza sapaturilor pe care veti fi nevoiti sa le faceti pentru a instala sistemul automat de irigare.

Solul este si el important, de aceea ar fi de dorit sa va sfatuiti cu specialiștii in horticultura pentru a alege solul potrivit plantelor pe care le veti planta sau gazonului pe care il veti insamanta.

O alta etapa la fel de importanta in procesul de amenajari gradini cu www.Moderngardendesign.ro este delimitarea zonelor ce urmeaza sa fie gazonate de zonele amenajate cu plante ornamentale, iazuri, etc.. Acest lucru poate fi efectuat cu ajutorul bordurilor, garduletelor din lemn, pietrisului ornamental, etc.. Delimitarea acestor zone este binevenita atat din punct de vedere estetic cat si pentru a fi mai usor de tuns gazonul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole Populare