Ghid de bune practici in montarea, punerea in functiune si utilizarea unui grup de pompare

Avand in vedere ca investitia intr-un grup de pompare trebuie sa fie eficienta si sa se asigure calitate incepand de la echipamentul propriu – zis pana la montaj si punere in functiune, este esential sa cunoasteti cateva detalii importante. Acestea, va vor ajuta sa determinati care sunt pasii pe care trebuie sa ii parcurgeti pentru a beneficia de toate avantajele pe care le poate oferi un grup de pompare.

Un astfel de echipament este capabil sa furnizeze apa pentru mai multe scopuri, incepand de la cel destinat pentru consum propriu, pana la utilizarea la nivel industrial si poate fi chiar o solutie eficienta pentru prevenirea si stingerea incendiilor.

Aspecte privind instalarea unui grup de pompare

In momentul in care se doreste instalarea unui grup de pompare trebuie sa va asigurati ca locul ales este unul ventilat corespunzator pentru a asigura o racire eficienta a pompelor si a tabloului de comanda. De asemenea, trebuie sa existe spatiu suficient pentru a putea realiza interventii atunci cand situatia o cere.

Dupa instalare, urmeaza racordarea sistemului, moment in care trebuie sa va asigurati ca toate conductele de alimentare sunt conectate iar daca exista scurgeri, atunci acestea sunt indicate de sagetile de pe placa de baza a pompei. Conductele trebuie sa fie de dimensiuni adecvate si sa corespunda solicitarilor pe care le dicteaza un grup de pompare. In cazul in care acest grup de pompare este instalat in blocuri de apartamente sau primul consumator de linie se afla foarte aproape de statia de pompare, se recomanda instalarea unor compensatori de vibratie pe conductele de aspiratie, cat si de refulare pentru a preveni transmiterea vibratiilor la conducte.

Aceste grupuri de pompare trebuie instalate pe suprafete plane si solide, iar daca sistemul nu este echipat cu saboti, atunci trebuie sa ancorati echipamentul de pardoseala sau fundatie. Dupa acest pas urmeaza instalarea electrica propriu – zisa care trebuie sa fie conforma standardelor in vigoare astfel incat sa corespunda unei utilizari in deplina siguranta.

Procesul de punere in functiune si solutii pentru a putea achizitiona un grup de pompare

Intreg procesul de instalare, precum si punerea in functiune a echipamentului trebuie sa se realizeze de profesionisti in domeniu. Acest lucru se recomanda deoarece in acest mod se evita problemele de functionare sau manipularea necorespunzatoare a echipamentului. Practic, acesti pasi sunt esentiali si este recomandat ca nicio etapa sa nu fie neglijata. Desigur, in momentul in care veti incarca instalatia, pompele se comuta pe modul automat, asadar nu va mai fi necesar sa realizati niciun fel de interventii suplimentare.

Pentru mai multe detalii despre echipamentele noastre, dar pentru sfaturi legate de achizitionatioanrea echipamentului potrivit in functie de necesitati, nu trebuie decat sa accesati site-ul www.solutiipomparefluide.ro. Tot aici veti putea sa aflati despre multiplele aplicatii pe care le puteti realiza cu ajutorul acestor echipamente, dar sa si aflati solutii pe care sa le implementati in functie de destinatia pe care o vor urma.

Profesionistii nostri va vor oferi consultanta la fiecare pas si veti putea sa beneficiati de toate avantajele pe care vi le ofera un grup de pompare.

––––

CONTACT: MASTER ENGINEERING SRL

TELEFON: 031-425-2495

EMAIL: office@master-eng.ro

ADRESA: Str. STANJENEILOR, Nr. 8, sector 4, Bucuresti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole Populare