Transport decedati Germania se face exclusiv cu firme de servicii funerare

Trebuie sa ne pliem pe conditiile de transport impuse de un anumit stat, mai ales cand ne gasim in tara respectiva!
In functie de regiunea in care ne aflam, acceptam sa calatorim cu trenul, numai cu avionul particular, calare pe camila sau pe catar.
Sunt si zone in care se merge numai pe jos, din cauza terenului defectuos si a lipsei oricarui alt mijloc de transport.
In calitate de oaspetii, nu putem sa ne impunem propriile reguli sau preferinte. In India de exemplu, sunt cunoscute trenurile supraaglomerate, care au devenit emblema nationala.
Transport decedati Germania nu decurge in orice conditii, fiindca nemtii au respect fata de vii si fata de morti si intotdeauna isi asuma responsabilitatea lucrului bine facut.

Iata ce conditii impune statul german pentru repatrierea oricarui decedat roman sau strain:
1. Apartinatorii sa semneze contract cu o firma de pompe funebre foarte buna si sa nu incerce sa transporte decedatul pe cont propriu, chiar daca face parte din familie.
Nu este vorba de rea-vointa sau de incapatanare, ci de evaluarea corecta a situatiei. In primul rand, oamenii indurerati sunt compet debusolati. Cei hipersensibili nu mai stiu pe unde merg de durere.
In al doilea rand, ce sa stie un om care nu a mai organizat repatrieri despre prevederi legislative si etape obligatorii de parcurs?
Aceste informatii se afla in timp si numai cei care lucreaza in domeniu au grija ca toate schimbarile legilor sa fie trecute in baza de date si respectate.
Cum ar reusi o familie sa faca rost departe, intr-o tara a carei limba nici nu o cunoaste, de tot ceea ce este necesar in cazul repatrierii?
2. Firma respectiva va depune actele decedatului la timp ca institutiile din Germania sa completeze corect documentatia care insoteste transportul funerar. Interactiunile dintre beneficiari si institutiile statului german se fac in urma unei programari.
3. Dupa imbalsamarea eficienta, decedatul este asezat in sicriul de zinc, caruia i se pune capacul si este sigilat, apoi acesta la randul sau este pus in sicriul din lemn masiv, caruia i se sigileaza capacul de asemenea.
Spuneti-mi, va rog, daca mai aveti motive sa va temeti de microbi sau de mirosuri dubioase in aceste conditii!
Apreciez exigenta statelor europene, cum sunt: Germania, Italia, Franta si Marea Britanie in ceea ce priveste pregatirea decedatului pentru un drum de mii de kilometri care trece prin mai multe state.
Pentru o firma de pompe funebre, asezarea sicrielor, igienizarea trupurilor neinsufletite si imbalsamarea lor nu este deloc grea, fiindca se face cu ajutorul echipamentelor si aparaturii, dar si oamenilor priceputi.
In schimb, pentru apartinatori ar fi aproape imposibil sa isi aduca mortul drag acasa.
Haideti sa privim exigenta si cu alti ochi! Va dati seama cat de mult respecta decedatii statul german?
Ca sa il fereasca de invazii si de efectele dezastruoase ale descopunerii, ca si de privirile celor apropiati, care nu inteleg de ce raposatul nu a pastrat nimic din chipul acela viu si rosu in obraji, legislatia europeana a gandit seturi de prevederi care sa il apere de toate.
Sa ne gandim ce asteptari am avea noi de la apartinatori si de la cei care s-ar ocupa de organizarea transportului, pregatirii noastre si inmormantarii si sa ne raportam la aceste prevederi existente!

M-am revoltat mereu, cand am vazut la tara mortii expusi privirilor curioase, cu toate ca suferisera accidente cumplite si aveau chipurile desfigurate.
Ori un mort frumos sau acceptabil, sau capacul sigilat si pe sicriu pus un tablou reusit. Sigur, nu mi-as dori sa pacalesc lumea, adica sa mor la 70 si sa mi se puna o poza de la 20 de ani, dar nici nu vreau sa ma vada cei care m-au iubit cu cearcane vinetii la ochi, cu fata palida ca o lumanare si cu ochii sticlosi!
3. Aducerea acasa sa se faca in mod decent, cu masinile potrivite, care detin autorizatii speciale si sitem de reglare a temperaturii.
4. S-a stabilit o ruta, sa fie respectata 100%, fiindca mortii nu pot umbla de capul lor oriunde, in plus, sunt asteptati de catre apartinatori si cunoscuti.
Satul german manifesta maxim respect fata de morti tinand sus stindardele repatrierii elegante si sigure.
Acolo unde functioneaza legile transportului funerar international nu este loc de tocmeala sau de improvizatie.
Serviciile funerare s-au modernizat uimitor in multe privinte si acest lucru ar trebui sa ne multumeasca. In trecut, un car cu boi sau o caruta cu cai duceau mortul la groapa, iar acasa nu se facea imbalsamare cu injectie de conservare eficienta. In zilele acelea de maxima durere sufleteasca, familia alerga zi si noapte sa termine tot ca inmormantarea sa aiba loc la timp.
Acum, apartinatorul are timp sa isi panseze ranile si sa stea cu cel care pleaca pentru totdeauna.
Firmele de servicii funerare reprezinta un adevarat noroc si pentru decedati si pentru apartinatori, mai ales ca fara ele nu ar fi posibila repatrierea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole Populare