Istoria treningului

Istoria treningului

 

Orice om are un trening in garderoba. Cei mai plinuti au cel putin un trening barbati marimi mari, in conditiile in care o astfel de piesa vestimentara ofera mobilitate si confort sporit, iar cei mai slabuti au aceasta piesa vestimentara pe care o folosesc ori de carte ori trebuie sa faca miscare. 

Dat fiind faptul ca este atat de popular, avem impresia ca treningul este prezent alaturi de noi inca din cele mai vechi timpuri. Nu este chiar asa. Daca astazi poti sa iti cumperi trening xxl barbati de diverse marimi si culori, realizat din materiale foarte interesante, nu acelasi lucru se putea spune si in urma cu 50 de ani.

Care este istoria treningului?


In principiu, acest element de imbracaminte format din doua parti a aparut in anii ’70. Pe atunci, treningurile erau realizate din materiale precum nylon sau poliester si aveau culori vii si stralucitoare. 

Unul dintre cei care a facut treningurile faimoase a fost Bruce Lee, care in filmul Game of Death a purtat un trening galben devenit foarte popular, in locul clasicului costum de lupte. 

Evolutia treningului a fost rapida. Din anii ’80 au inceput sa fie produse treningurile din bumbac, dupa care au aparut tot felul de accesorii, cum ar fi gluga.

Perioada de dupa anii ’90 a fost cea in care treningul a inceput sa fie destinat diverselor sporturi sau activitati. Astfel, astazi poti gasi in magazinele sportive treninguri pentru jogging, pentru breakdance, pentru drumetii sau tot felul de alte activitati care implica miscare.

Cate tipuri de trening exista astazi?

In principiu, se deosebesc doua tipuri majore :

  • Cele din materiale sintetice, denumite si foita. Acestea sunt realizate din nylon sau diverse combinatii de bumbac si poliester si sunt compuse din jacheta si pantaloni. 
  • Cele din bumbac. Construite din bumbac 100%, acestea absorb foarte bine transpiratia si sunt ideale in sporturile care cer un efort foarte mare. 

Ambele tipuri sunt produse in fel de fel de stiluri, de numeroase firme mari la nivel mondial. Astfel, poti sa alegi un trening care sa te reprezinte, atat in ceea ce priveste forma, cat si in ceea ce priveste culorile sau micile dotari, cum ar fi gluga.

De ce este important sa ai un trening in garderoba?

Pentru ca este bine sa faci sport. Chiar si atunci cand nu faci sport un astfel de produs se poate dovedi extrem de util, deoarece iti ofera un confort excelent.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole Populare