Te pregatesti sa devii sofer? Iata care sunt elementele pe care esti obligat sa le detii in masina!

truse prim ajutor 1

Titulatura de conducator auto este una catre care foarte multi oameni tind. Este incontestabila utilitatea detinerii unui permis auto si a unui autoturism. O masina este ceea ce te poate ajuta sa te deplasezi usor dintr-un loc in altul, intr-un timp scurt si cu un efort minim. De asemenea, masina poate sa fie si o pasiune care sa se transforme intr-un hobby de care sa te bucuri toata viata. Exista, insa, si o alta latura importanta ce tine de autoturisme si de viata de conducator auto.

Este vorba despre obligatiile pe care le ai, din punct de vedere legal, atunci cand te afli in aceasta postura. Printre cele mai importante este cea legata de elementele pe care trebuie sa le ai in permanenta in autoturism. Fireste, este vorba despre celelalte elemente, in afara documentelor obligatorii pe parcursul conducerii masinii. Iata de ce mai ai nevoie pentru a putea conduce in conditii de legalitate!

Truse de prim ajutor auto si alte elemente obligatorii

Circulatia pe drumurile publice este o actiune pe care soferii o pot pune in practica doar in situatia in care se incadreaza in anumite rigori impuse prin lege. Pe langa detinerea unei asigurari RCA si a permisului de conducere, ai nevoie si de alte elemente pentru a putea sa te inscrii in trafic in conditii de siguranta. Aceste elemente sunt mentionate inclusiv pe parcursul cursurilor de la scoala de soferi, insa este bine sa ti le amintesti constant, daca doresti sa dobandesti calitatea de conducator auto. Iata despre ce este vorba!

Truse de prim ajutor auto – legislatia din Romania obliga conducatorii auto sa detina la bordul masinii pe care o conduc o trusa valabila de prim ajutor. Aceasta este foarte utila, in situatia in care se produce un accident si este necesara acordarea primului autor. Trusa contine echipamente medicale de baza, precum bandaje, comprese sterile, leucoplast, folie de supravietuire izoterma, manusi de unica folosinta, dispozitiv pentru respiratie gura la gura sau alte echipamente speciale prin care poti chiar sa salvezi viata unei persoane.

Totodata, trusa poate sa fie folosita si de catre alte persoane, in situatia in care tu esti victima a incidentelor din trafic. Trebuie sa stii ca valabilitatea unei truse de prim ajutor auto este limitata. Aceasta poate sa fie valida pana la cinci ani si, dupa aceasta perioada, este necesar sa o inlocuiesti sau sa ii inlocuiesti continutul in asa fel incat valabilitatea sa fie prelungita.

Triunghiuri reflectorizante – triunghiurile reflectorizante reprezinta o modalitate excelenta prin care sa semnalizezi faptul ca masina ta este oprita pe carosabil. In momentul in care aceasta stationeaza, ca urmare a defectiunilor sau a producerii unui accident, este necesar ca ceilalti participanti la trafic sa fie constienti de pericolul existent. Triunghiurile sunt obligatorii prin lege, la fel ca trusa!

Extinctor – un al treilea element pe care orice posesor de autoturism trebuie sa il detina in masina sa, de fiecare data cand porneste la drum, este extinctorul. Acesta este utilizat pentru stincerea incendiilor, in cazul in care acestea apar pe parcursul curselor efectuate. Extinctorul are si el o valabilitate limitata.

Intra pe Vesta-MagazinOnline.ro si descopera toate elementele de care ai nevoie pentru a putea circula pe drumurile din Romania in conditii de siguranta si legalitate! Acolo gasesti inclusiv truse de prim ajutor auto complete si cu valabilitate extinsa!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole Populare