Pluginuri esentiale pentru Visual Studio Code

Visual Studio Code este un editor de text gratuit, cross-platform, dezvoltat de Microsoft. Acesta devine rapid un favorit datorită performanței sale excelente și exuberantului număr de caracteristici pe care le oferă.

La fel ca majoritatea IDE-urilor, VSCode are o piață de extindere care conține mii de pluginuri cu o calitate diferită. Pentru a vă ajuta să alegeți cele care merită descărcate, am făcut această colecție de extensii pe care le-am găsit cele mai utile și mai distractive.

Highlight Matching Tag

Auto Rename Tag

Better Comments

Snippet

Open-In-Browser

VSCode nu oferă nici o interfață încorporată pentru deschiderea directă a fișierelor în browser. Această extensie adaugă un element de browser Open cu implicit în meniul contextual, precum și opțiunile paletei de comandă pentru deschiderea într-un client la alegere (Firefox, Chrome, Opera).

Quokka

Quokka este un instrument de depanare care oferă feedback în timp real cu privire la codul pe care îl scrieți. Acesta vă arată previzualizarea rezultatelor funcțiilor și valorilor calculate pentru variabile. Extensia este ușor de configurat și funcționează din cutie cu proiecte JSX sau TypeScript.

CSS Peek

Cu această extensie puteți urmări definițiile claselor CSS și ale ID-urilor în foile de stil. Când faceți clic dreapta pe un selector în fișierele HTML, alegerea opțiunilor Du-te la Definiție și Peek definiție vă va trimite la codul CSS în care le-ați stil.

HTML Boilerplate

Extensia de bare HTML va va salva de la necesitatea de a scrie manual tag-urile capului si caroseriei unui nou document HTML. Doar tastați html într-un fișier gol, apăsați tasta Tab și va fi generată o structură curată a documentului.

Prettier

Prettier este cel mai popular formatator de coduri în web dev chiar acum. Permite codului echipei dvs. să arate la fel, indiferent cine a scris-o. Această extensie face posibilă aplicarea automată a Prettier și formarea rapidă a documentelor JS și CSS.

Color Info

Un plugin mic care vă oferă diferite informații despre culorile pe care le-ați utilizat în CSS. Plasând pe o culoare puteți vedea o previzualizare mai mare despre cum arată ea, precum și informații despre traducerea acesteia în toate formatele (hex, rgb, hsl și cmyk).

SVG Viewer

Această extensie adaugă un număr de utilitare pentru lucrul cu fișiere SVG în Visual Studio Code. Acesta face posibilă redarea fișierelor SVG și a se vedea cum arată acestea fără a trebui să părăsească editorul. Există, de asemenea, opțiuni pentru conversia în PNG și generarea schemelor URI de date.

TODO Highlight

Acest instrument marchează toate comentariile TODO din codul dvs., ceea ce face mai ușor să urmăriți orice afacere neterminată înainte de a împinge la producție. În mod implicit, acesta caută cuvinte cheie TODO și FIXME, dar puteți adăuga și expresiile dvs. personalizate.

Icon Fonts

Fragmente minuscule pentru includerea fonturilor de pictograme în proiectul dvs. (dintr-un CDN) și apoi adăugarea icoanelor. Extensia acceptă peste 20 de seturi populare de pictograme, printre care Font Awesome, Ionicons, Glyphicons și icoane de design material.

Themes

Desigur, cele mai importante dintre toate extensiile sunt temele. Veți căuta în fiecare zi editorul dvs. VSCode, de ce să nu faceți mai frumos? Există tone de pluginuri de personalizare care schimba schema de culori și pictogramele din bara laterală. Iată câteva dintre preferatele noastre:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole Populare