Operatiuni de frezare cu masini CNC

frezare cnc

Subiectul pe care il vom dezbate astazi are ca si punct de plecare fascinantul domeniu al tehnologiei. Mereu schimbatoare, mereu surprinzatoare si foarte misterioasa, tehnologia nu si-a dezvaluit marile secrete oricui si a surprins umanitatea   constant, oferindu-i inventii uimitoare cu ajutorul carora sa se poata dezvolta. Masinile cu comanda numerica sau asa numitele  masini CNC, fac parte din categoria echipamentelor de ultima generatie, care permit o serie complexa de procese de prelucrare, pentru materiale dintre cele mai diversificate si mai dure.

Frezarea CNC este operatiunea pe care ne vom axa astazi. Ce inseamna frezarea cu masini cu comanda numerica, la ce va este ea necesara si la cine puteti apela pentru servicii profesionale? La toate aceste intrebari va voi raspunde in cele ce urmeaza.

Ce  presupune mai exact frezarea CNC?

Frezarea in sine este un proces de aschiere cu masinarii caracteristice care au in componenta  lor, neaparat o piesa rotatativa numita freza si care executa miscarea principala a intregului proces.

Exista mai multe tipuri de freze, de la cele cilindrice, pana la cele conice si chiar freze disc; fiecare dintre acestea folosindu-se pentru un anumit gen de suprafata. Totusi frezele nu pot actiona singure, necesita o sursa de energie, ceva care sa le antreneze si sa poata executa miscarea de  aschiere, iar acest complex de piese  poarta denumirea de masina de frezat.

Masinile cu comanda numerica fac si ele parte din aceasta categorie, iar utilizarea lor va garanteaza o serie de avantaje foarte importante si o gama variata de piese care se pot obtine in urma frezarii CNC.

Care sunt avantajele frezarii CNC?

Frezarea CNC este una dintre cele mai performante, daca nu chiar cea mai performanta metoda de  prelucrare a materieleor de orice natura. In categoria celor mai importante avantaje pe care aceasta metoda vi le poate oferi, se numara diversitatea materialelor pe care le puteti prelucra, chiar si cele asupra carora laserul nu poate actiona si siguranta ca  puteti pastra calitatile initiale ale materialelor folosite. De exemplu, culoarea ramane intacta  chiar si dupa frezare, iar in cazul produselor din lemn, innegrirea canturilor ramane o simpla legenda.

In plus, randamentul este mult mai mare decat in cazul oricarui alt tip de frezare datorita masinilor-unele foarte performante dar si sistemelor software de ultima generatie. Acestea impreuna  pot garanta  utilizarea neintrerupta  asigurand cel mai mare grad de eficienta si perfectiune  pentru fiecare comanda executata, in cel mai scurt timp posibil.

  Astfel; atat in calitate de client, cat si in calitate de producator, puteti obtine numeroase beneficii de pe urma frezarii CNC .  Cu executia impecabila, timpul foarte scurt de realizarea a oricarei piese si un mediu sigur de lucru pentru orice utilizator, lista avantajelor frezarii CNC este completa si demna de laudat.

Unde gasiti profesionisti in frezari CNC?

Daca aveti nevoie de servicii de calitate in domeniul frezarii CNC, Mettem CNC va pune la dispozitie o echipa de profesionisti pentru lucrari ireprosabile.   Orice piesa aveti in minte, din orice material, metal sau nemetal , oricat de complicata, puteti sa va puneti toata increderea in echipa Mettem, pentru o executie perfecta a acesteia.

  Pentru mai multe detalii, ii gasiti si in mediul online la www.mettem-cnc.com.

un comentariu la “Operatiuni de frezare cu masini CNC

  1. Putem spune ca in cerintele muncii zi cu zi masinile ne usureaza foarte mult munca.De acea pe piata muncii in diferite domenii se vor solicita si folosi inovatii,si se vor construi masini capabile de o solicitare mare si un randament foarte bun.Cu ajutorul tehnologiei Ruter CNC aceste masini de gravare si modelare 3D sunt capabile de o precizie maxima si indeplineste toate cerintele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole Populare