Informatii generale despre culori de acuarela

culori acuarela

O lume fara culoare ar fi anosta si descurajanta. Va puteti imagina o viata alb-negru? V-ati gandit vreodata cum ar fi fost sa fim private de peisajele superbe de vara, de campiile cu maci inflacarati, de nuanta placuta a cerului senin de primavara, de roseata din obrajii sufletelor inocente de copil? Ei bine, nici nu este nevoie sa o faceti.  Din fericire, am fost binecuvantati cu capacitatea de a distinge culorile, aceste lucruri minunate care ne imbogatesc  fiecare moment  al existentei. In cele ce urmeaza va vom prezenta mai multe informatii necesare atat celor implicati in lumea artelor plastice, cat si celor care vor sa afle mai multe  despre fascinantul univers al substantelor care ilustreaza cu atat de multa eleganta si finete viata, bucuria, entuziasmul si optimismul, dar si aspect mai putin placate, care fac totusi parte din multitudinea trairilor omenesti. Culoarea este o forma de lumina. Lumina este alcatuita din unde electromagnetice cu lungimi diferite. Ochiul uman detecteaza aceste lungimi de unda diferite si le percepe ca pe culori diferite. Lumina alba este un amestec al tuturor lungimilor de unda. Obiectele apar colorate pentru ca emit sau reflecta doar anumite lungimi de unda.

Designerii folosesc palete de culori pentru a potrivi culorile din creatiile lor cu cele disponibile in atelierele tipografilor. Designerul da tipografului numarul de referinta al culorii astfel incat tipograful sa stie precis ce culoare se doreste.

Cum sa obtineti culori de acuarela la dumneavoastra acasa

Culorile de acuarela se obtin destul de usor chiar la dumneavoastra acasa, trebuie doar sa va achizitionati materialele necesare si sa va inarmati cu multa rabdare si atentie sporita.

In primul rand aveti nevoie picmenti care pot fi naturali, sintetici, minerali sau organici. Acesti picmenti sunt reprezentati de guasa, ulei, pastel sau acrilic.

In al doilea rand aveti nevoie de o solutie care sa sustina culoarea pe suprafata pictata. Aceasta solutie se numeste liant si poate fi reprezentata de miere, fiere de bou, sirop de zahar sau, cel mai des folosita, guma arabica.

In al treilea rand trebuie sa luati in considerare ca pentru a avea o pictura reusita aveti nevoie de adivi precum fungicide pentru a impiedica aparitia mucegaului, pentru a ingrosa culoarea trebuie sa adaugati amidon sau dextrina, fiere de bou pentru a oferi solutiei fluiditate si difuzitate, iar pentru a mari timpul de uscare si transparenta adaugati glicerina.

In ultimul rand aveti nevoie de solventi ce au rolul de subtia sau dilua vopseaua. Ca solventi puteti folosi apa, care este cea mai la indemana, dar uneori puteti folosi si alcool sau terebentina pentru ca oricum se vor evapora pana la uscare.

Pentru mai multe detalii despre culori de acuarela accesati site-ul www.profiart.ro unde puteti vizualiza gama noastra larga de produse speciale pentru pictura si caligrafie. Aveti acces la preturi rezonabile pentru produse de o calitate inalta cum sunt cele de pe site-ul acesta. Tot aici puteti vorbi cu un reprezentant al firmei despre mai multe informatii pe care doriti sa le aflati despre instrumentele prezentate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole Populare