Despre remorcile tractor si utilitatea lor

remorci tractor

Agricultura este cea mai importantă ramură economică întrucât încă din cele mai vechi timpuri, încă de la momentul în care omul a descoperit că prin semănarea unor răsaduri poate obține legume care să îl ajute în traiul zilnic.

De-a lungul timpului profesioniștii în domeniu au dezvoltat specii noi de legume pe care le-au obținut prin încrucișarea diverselor specii de plante pentru obținerea unor noi soiuri.

Timpul a creat necesitatea ca aceste legume, plante sau fructe să trebuiasccă să fie transportate în cantități mari către spațiile de depozitare pentru a putea fi apoi distribuite către locurile de comercializare. Această necesitate a creat remorcile tractor de mărimi diferite pentru a ușura transportul.

Remorcile tractor sunt potrivite mai ales pentru micii fermieri pentru că fără acestea nu se poate realiza munca agricolă în mod productiv și eficient. Fără remorci tractor efortul de a transporta va fi cu siguranță unul mai mare.

De regulă investiția într-o remorcă tractor poate părea destul de mare dar această investiție cu siguranță va fi amortizată într-un timp relativ scurt de timp iar utilitatea acestuia se va dovedi încă de la primul transport. Înainte de a achiziționa remorci tractor trebuie să țineți cont de un singur lucru: mărimea remorcii tractor. Mărimea se stabilește în funcție de necesitățile pe care le aveți și de cantitatea de marfă pe care o transportați de obicei.

În general remorcile tractor se pot achiziționa și second hand, important este ca acestea să nu prezinte o uzură mare care să afecteze transportul de la un loc în altul.

De asemenea atunci când vorbim despre achiziționarea unei remorci tractor trebuie să țineți cont și de planurile de viitor întrucât dacă ați decis că vă veți mări producția, o remorcă tractor de mărime mică nu va fi capabilă să vă satisfacă necesitățile.

De exemplu dacă aveți o plantație de struguri atunci trebuie să luați în calcul faptul că nu veți putea să transportați ciorchinii în orice tip de remorcă tractor. Pentru transportarea strugurilor există remorci tractor cu interiorul de inox special conceput pentru transportul acestora în așa fel încât să nu ruginească din cauza sucului de struguri care se scurge.

Există remorci tractor cu destinație specială cum ar fi cel pentru transportul animalelor sau stupilor și remorci tractor obișnuite pentru a putea transporta diverse alte lucruri. De aceea este foarte important ca în momentul în care alegeți tipul de remorci tractor de care aveți nevoie să știți de la bun început care va fi destinația ei. În acest fel la momentul achiziționării veți putea să îl ajutați și pe comerciantul de remorci tractoare să vă poată oferi ceva pliat pe necesitățile dumneavoastră.

Cel mai mare avantaj al remorcilor tractor este capacitatea acestuia de a transporta recolta în cantități semnificativ de mari, fără nici un efort suplimentar. Remorcile tractor au o capacitate de transport cuprinsă între 3 și 10 tone. De asemenea trebuie să țineți cont și de spațiul de depozitare pe care îl aveți disponibil pentru a putea ține remorca tractor în condiții optime ferit de intemperii.

Alte articole Populare