De ce sunt necesare hidroizolatiile

hidroizolatii

Lucrarile de hidroizolatii sunt obligatorii la orice constructie. Se stie ca umezeala deterioreaza o cladire in timp, si mai ales ii poate scurta perioada de viata. De aceea trebuie luate masuri de protecti in acest sens. Mai exact, trebuie facute aceste lucrari inca din momentul constructiei si nu atunci cand lucrarile initiale isi pierd din calitate.

Lucrarile de hidroizolatii se fac mai multor elemente din cladire, incepand de la acoperis, dar si subsolul este important pentru ca betonul nu este impermeabil, iar apa penetreaza ori de cate ori gaseste o bresa, chiar daca, la prima vedere, ea pare nesemnificativa.

Dupa cum se stie, apa provenita din ploi si zapezi afecteaza acoperisurile, terasele, peretii si dauneaza prin deteriorarile pe care le produce. Astfel si subsolurile sunt afectate, chiar intr-o mare masura fata de restul cladirii. Totul din cauza infiltratiilor in fundatie si pereti. Aceste infiltrari pot avea loc si in exterior, din umiditatea solului si din interior, de la instalatii care se defecteaza si permit astfel scurgeri de apa.

Lucrarile de hidroizolatii facute de calitate  si mai ales cu materiale bune, pot impiedica, ca aceste infiltrari sa aiba loc.

Metode si materiale folosite la hidroizolatii

La subsoluri, lucrarile de izolatie sunt facute impotriva umiditatii naturale a solului si a apelor subterane. Specialisti in domeniu spun ca “lucrarile de hidroizolatii la subsol sunt proiectate pentru un sistem cuva, iar unghiurile pe suprafata de izolat trebuie sa fie mai mici de 90 de grade, de aceea se apeleaza la lucrari de racordare de genul scafe. Astfel, pe stratul de suport, curatat foarte bine de impuritati sau urme de praf, noroi, var, vopsea, se aplica un altul de corectare si nivelare, apoi stratul de izolatie propriu-zis. In functie de materialele folosite, acesta din urma poate fi: membrana de polietilena, elastomer poliuretanic, cauciuc sintetic sau solutii care se injecteaza, bitum sau mixt.”

Ce alegem materiale bituminoase sau in suluri pentru hidroizolatiile de la subsolurilor?

Conforma datelor specialistilor, metoda cea mai folosita este cea cu materiale bituminoase, care, in timp si-au dovedit randamentul, eficacitatea si fiabilitatea. Aceasta metoda este folosita si astazi cu acelasi succes, insa, o data cu timul, materialele sunt mult mai bune. Asadar, acesta metoda este avantajoasa si din punct de vedere economic, pretul fiind relativ scazut. Sa nu uitam si de alte caracteristici pe care le are bitumul folosit in constructii.

Pentru hidroizolatii in subsoluri, acest material, foarte des utilizat, prezinta o inalta rezistenta la majoritatea agentilor chimici si se lipeste foarte usor datorita aderentei sale. Proprietatile mecanico-fizice ale bitumului sunt insa imbunatatite pentru o mai buna rezistenta la solicitarile mecanice, pentru stabilitate in timp si pentru rezistenta marita la temperaturi foarte ridicate sau foarte scazute.www.Europlastic.ro

Aceasta membrana bituminoasa se poate fixa prin lipire la rece, folosind amorse bituminoase, ori, o alta varianta prin lipire la cald, prin intermediul aerului cald sau al flacarii. O a treia metoda ar fi autoadezivele.

Trebuie sa stiti ca hidroizolatiile subsolurilor au nevoie de o armatura, aceasta putand fi din fibra de sticla, folie de aluminiu sau de cupru, sau carton celulozic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole Populare