Ce se intampla cand nu va mai spalati parul

Spălarea, uscarea și stilizarea parului nostru este un lucru necesar și de cele mai multe ori obisnuit. Dar ce se întâmplă ai ezitat să-ți speli părul mai mult de câteva zile? Ce se întâmplă dacă ați stat săptămâni, luni sau chiar ani – fără să vă șamponați  parul?

La începutul anilor 1900, acest lucru ar fi fost cazul tuturor femeilor. Nicole Rogers, profesor asistent clinic de dermatologie la Universitatea Tulane din Louisiana, a explicat pentru o revista că șamponul modern este relativ nou. Înainte de anii 30, oamenii foloseau săpun de casa pentru a-și curăța părul. Odată ce șamponul a ajuns disponibil oricui, nu a fost folosit cu frecvența cu care este folosit astazi. Femeile s-ar duce la salon și și-ar lua aranja părul, folosind produse pentru par care aveau menirea de a menține stilul timp de câteva zile, pentru că actul de uscare și coafare sa dureze cat mai mult.

keratherapy crema pentru netezirea parului

În timp ce mulți oameni din Statele Unite își spală acum părul aproape zilnic, există alții care s-au alăturat mișcării „No Poo” și au renunțat la șampon în întregime. Este o idee bună? Ei bine, iată ce s-ar putea întâmpla când renunți la spălarea părului.

Dacă ești o persoana care îsi spală părul foarte des, poate ai observat câteva șuvițe foarte uscate. Unul dintre avantajele unei ședințe zilnice de șamponare este revenirea părului hrănit. Deși poate credeți că balsamul este cel mai bun lucru pe care îl puteți folosi pentru a preveni părul uscat, scalpurile noastre sunt de fapt destul de pricepute în a face asta singure.

Sebumul este produs de fiecare folicul [păr] individual, prin glanda sebacee. Sebumul, sau uleiul, este, desigur, responsabil pentru a face părul nostru să se simtă gras între spălări, dar este, de asemenea, ceea ce produce scalpul nostru pentru a hidrata natural părul nostru. Acest sebum este la fel de important pentru a obține un par matasos cu orice balsam pe care îl puteți achiziționa.

Când vă șamponați părul, este posibil să îl curățați, dar vă curatati și scalpul de ceea ce trebuie pentru a vă face părul strălucitor. Părul va fi cu siguranță mai lucios atunci când i se va acorda timp să se reînnoiască în propriile sale uleiuri. Și, cu adevărat, cine nu iubește părul strălucitor? Din păcate, scalpul dvs. nu este tocmai grozav la distribuirea uniformă a uleiului. Acesta este motivul pentru care vârfurile părului dvs. pot părea uscate, în timp ce rădăcinile dvs. vor arăta foarte grase atunci când săriți o spălare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole Populare