Ce reprezintă marcajele anvelopelor?

Ce reprezintă marcajele anvelopelor?

Anvelopele sunt extrem de importante pentru ansamblul unui autovehicul, orice site cu sfaturi achizitie auto punand accent pe aceste elemente. Practic, sunt cele care sunt mereu in contact cu carosabilul si deci gradul de confort al pasagerilor si gradul de siguranta al acestora. Achizitia unor anveleope de calitate este, asadar, obligatorie.

Conform celor de la Dailydriven.ro orice posesor de autovehicul trebuie sa stie cum sa achizitioneze cele mai bune anvelope, iar pentru asta este ncesar sa stie ce reprezinta fiecare marcaj al cauciucului.

Cum arata marcajul unui cauciuc si ce reprezinta fiecare notatie?

Marcajul anvelopei este de forma ” 215/65 R16 91T” Fiecare cifra are o anumita semnificatie:

215/65R16 se refera la dimensiunile anvelopei, unde 215 este inaltimea, 65 este procentul pe care il reprezinta inaltimea din latime iar R16 este dovada ca anvelopa are o constructie radiala si are un diametru de 16 inch.

91. Aceasta notatie se refera la indicele de incarcare. Pentru indicele 91, sarcina maima pe care o poate suporta o angvelopa etse de 615 kg. Practic, intregul automobil poate sa fie incarcat cu 2450 de kg.

T. Aceasta ultima notatie se refera la indicele de viteza al masinii. In cazul marcajului T, anvelopele permit o viteza de pana la 190 de km pe ora.

De asemenea, anvelopele pot avea si alte marcaje, in functie de destinatia pe care o au. M+S, spre exemplu, se refera la faptul ca anvelopa este ideala pentru utilizarea pe noroi si pe zapada. Atat anvelopele de iarna, cat si cele all season au acest marcaj pe ele.

L este o alta notatie care se refera la faptul ca anvelopa are peretii laterali ranforsati iar Tubeless si Tubetype indica daca anvelopa are sau nu are camera. De regula, anvelopele Tubetype sunt foarte rar intalnite.

Cum alegi cele mai bune anvelope?

Pentru a achizitiona o anvelopa de buna calitate, primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa te orientezi in functie de dimensiunile din cartea tehnica. Tine cont de brand, de orice review auto despre anvelope si de stilul de condus pe care il ai. Vei descoperi ca exista anvelope pentru orice situatie si ca o anvelopa buna poate sa contribuie la eficienta consumului, la confort si la siguranta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole Populare