Ar trebui să învăț PHP pentru dezvoltare backend sau să folosesc Python?

Puteți utiliza PHP și Python pentru dezvoltarea backend-ului la o aplicatie Web. Dar este foarte greu să comparăm două limbaje de programare. Datorită principalul motiv ca vor exista întotdeauna cazuri în care unul va fi o opțiune mai bun decât celalat.

Învăţare

Fără îndoială, Python este mult mai ușor de învățat. Python este un limbaj de programare cu scop general și poate fi invatat foarte rapid. De fapt, Python este atât de simplu fata de majoritatea limbajelor de programare pentru începători folosesc acum limbajul de programare Python pentru a preda fundamentele programării. Sintaxa este mult mai simplă și codul este extrem de lizibil în comparație cu același cod scris în alte limbaje de programare.

Comunitate

Python se potrivește îndeaproape aici cu PHP. Există o mulțime de dezvoltatori Python de pe piață care dezvoltă continuu aplicațiile Python. Ca rezultat, sprijinul comunitar este remarcabil. Python și PHP sunt amândouă aici, fără ca nici unul dintre ei să fie un câștigător clar.

Bibliotecă

Acum, acesta este un punct în care Python bate în mod semnificativ PHP. Python are suport de bibliotecă extrem de bine dezvoltat pentru aproape toate tipurile de aplicații. PHP se lasă în acest aspect wrt la Python. Python oferă câteva biblioteci excelente de învățare a mașinilor, cum ar fi TensorFlow, Keras, Theano, Scikit Learn etc. Aceste librari sunt rapide, ușor de utilizat și, cel mai important, se integrează în web.

Viteză

PHP 7.x este extrem de rapid, aproape de 3 ori mai rapid decât un program tipic Python. Viteza devine adesea un factor important în aplicațiile critice de performanță. De exemplu, într-un sistem bancar central care primește un milion de hit-uri zilnic, o întârziere de 3 ori ar putea crea un impact semnificativ asupra performanței generale a sistemului. Prin urmare, vorbind despre viteză, PHP câștigă cu o marjă semnificativă peste Python. De exemplu, în toate scopurile practice, 10 milisecunde nu este mult diferită de 30 de milisecunde, dat fiind faptul că aplicația nu este critică latenta.

Acest articol este preluat de pe site-ul quora.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole Populare