Ce draperii să alegi pentru dormitor?

Ce draperii să alegi pentru dormitor

Te-ai apucat de redecorat dormitorul și ai ajuns la partea în care trebuie să alegi draperiile potrivite? Un proiect de design nu este cu adevărat finalizat decât atunci când perdelele și draperiile sunt la locul lor, asta pentru că ele sunt un excelent element decorativ, păstrează temperatura din încăpere și te feresc de privirile indiscrete.

Dacă ai nevoie să schimbi draperiile din dormitor, dar ai rămas fără buget pentru finalizarea proiectului de redecorare, solicită un credit rapid și du-l la bun sfârșit. Creditul rapid este soluția ideală atunci când ai nevoie de o sumă suplimentară de bani pentru a termina un proiect început.

pexels mw studios 90317

Draperiile, un element decorativ necesar în orice dormitor

Un dormitor cu ferestre goale este un dormitor incomplet. În această cameră intimitatea este la fel de importantă precum odihna și relaxarea.

Draperiile te ajută să controlezi cantitatea de lumină din încăpere și să faci economie de energie, asta datorită faptului că absorb excesul de căldură și frig din exterior. Totodată, draperiile izolează fonic camera și îi dau un plus de eleganță.

Atunci când le alegi, în afară de aspectul lor, ar trebui să te gândești dacă îți place ca lumina să-ți scalde ochii dimineața sau preferi întunericul.

Dacă vrei ca în dormitor să nu pătrundă deloc lumina, este indicat să alegi draperii groase. Dacă dormitorul este orientat spre est, alege o țesătură groasă precum inul gros sau catifeaua. Acestea vor bloca lumina și vor controla temperatura din încăpere, iarna păstrând căldura în interior, iar vara, răcoarea.

Dacă, pe de altă parte, preferi mai multă lumină, o opțiune bună sunt nuanțele deschise deoarece vor împiedica pătrunderea razelor de soare fără a reduce nivelul de luminozitate din cameră.

Alege inclusiv perdele în dormitor

Dacă îți place ca razele de lumină să pătrundă în dormitor, pentru a te trezi mai ușor dimineața, alege niște perdele transparente (dintr-un material mai subțire). Perdele de mătase, bumbac, poliester sau amestec sunt alegerea ideală pentru mai multă lumină în dormitor .

Combină draperiile cu perdelele

Această opțiune este valabilă atât pentru dormitorul matrimonial, cât și pentru cel al copiilor. Alege niște perdele subțiri prin care să pătrundă lumina în timpul zilei și draperii mai groase, care să aibă efectul opus seara.

Poți da un plus de culoare și personalitate dormitorului dacă alegi niște perdele și draperii în nuanțe diferite ale aceleiași culori.

Alege draperiile ținând cont de ferestre

Uneori, oricât de mult îți dorești un anumit tip de draperie sau jaluzele, alegerea poate fi restricționată de tipul de fereastră din cameră. Dacă ferestrele sunt cu balamale, draperia este cea mai bună alegere. Astfel, poți deschide fereastra fără ca draperia să se prindă în ea. Pe de altă parte, dacă ferestrele se glisează, jaluzele vor fi o alternativă mai bună, deoarece le poți ridica și coborî oricând vrei, indiferent dacă fereastra este deschisă sau nu.

5 culori de draperii potrivite pentru orice dormitor

1. Draperie albă

O draperie albă este potrivită în orice spațiu. De asemenea, cu ajutorul ei poți da un plus de luminozitate și de farmec dormitorului. O poți combina cu o perdea într-o nuanță puțin mai închisă, pentru a crea un contrast interesant.

2. Draperie gri

O draperie gri este potrivită pentru un dormitor modern, cu un design simplu dar în același timp elegant. Ca și în cazul exemplului anterior, aceasta poate fi combinată cu perdele de diferite nuanțe. Poți opta, de exemplu, pentru o perdea dintr-un material transparent.

3. Draperie verde deschis

Nu ezita să optezi pentru o draperie verde. Culoarea verde, deoarece este strâns asociată cu natura, îți permite să creezi un spațiu proaspăt și armonios.

4. Draperie albastră

Draperia albastră este alegerea perfectă în dormitor, pentru senzația de liniște, prospețime și confort pe care ți-o oferă. Astfel, te ajută să îți creezi un spațiu foarte relaxant pentru a te putea odihni bine după o zi obositoare.

5. Draperie cu imprimeu

Totodată, dacă îți plac imprimeurile, nu ezita să alegi o draperie cu imprimeu. Oamenii tind să aleagă în dormitor draperii dintr-o țesătură simplă. Dar dacă vrei ca draperiile să iasă în evidență, alege un imprimeu. Important este ca în dormitor designul să fie simplu, atât în ceea ce privește culorile, cât și mobilierul, pentru a te ajuta să te relaxezi.

O altă idee interesantă este ca modelul de pe draperii să se regăsească pe un alt element din cameră, de exemplu, pe tăblia patului.

După cum poți constata, există multe tipuri de draperii pe care le poți alege pentru a-ți amenaja dormitorul pe placul tău. Dacă mai ai nevoie de o sumă de bani pentru a achiziționa draperiile perfecte pentru dormitorul tău, solicită un împrumut nebancar. Important este să ții cont de nevoile acestei camere și de modul în care este decorat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole Populare