Ce avantaje are o pompa submersibila in fata unui hidrofor?

pompe submersibile

Apa este o necesitate pentru orice persoana, indiferent de locul in care traieste. Daca te afli in situatia de a locui intr-o zona in care nu exista acces la o retea publica de apa, este necesar sa te orientezi catre surse alternative. In functie de caracteristicile spatiului in care se afla casa ta, alternativele pot fi mai simple sau mai complexe. Daca este vorba despre o zona in care apa se gaseste la adancime mare, vei avea nevoie de o pompa pentru a o extrage.

Aceasta treubie sa actioneze cu presiune pentru a impinge apa la suprafata. In acest sens, unii oameni prefera sa utilizeze pompe de hidrofor, in vreme ce optiunea pe care o aleg altii este reprezentata de pompa submersibila. Afla din acest articol care sunt principalele criterii in functie de care trebuie sa faci o alegere, precum si care sunt avantajele pe care variantele submersibile le au in fata pompelor de hidrofor.

Pompa submersibila: de ce sa o alegi in fata hidroforului?

Pentru a-ti da seama ce tip de pompa se potriveste cel mai bine in regiunea in care locuiesti,  poti sa apelezi la un specialist sau sa analizezi de unul singur situatia, tinand cont de: inaltimea de pompare necesara, masurata in mCA si debitul de apa necesar, masurat in metri cubi pe ora. O pompa submersibila este capabila sa impinga apa de la adancimi foarte mari.

Hidroforul, in schimb, are menirea de a aspira apa de la adancimi de maximum 8 metri si de a o redirectiona catre consumatorii din gospodaria ta. Din acest punct de vedere, pompa submersibila este clar o varianta mai potrivita pentru situatiile in care sursa de apa pe care doresti sa o folosesti se afla la adancimi mai mari de opt metri. Exista, insa, si alte avantaje pe care aceasta varianta ti le ofera.

O pompa din aceasta categorie consuma mai putin decat hidroforul, deoarece are nevoie de mai putin efort pentru a impinge apa spre consumatori. Ea se foloseste de presiune directa, in vreme ce hidroforul se bazeaza pe aspiratie, ceea ce presupune un efort mai mare si, implicit, un consum de energie crescut. O alta diferenta intre cele doua procese este reprezentata si de nivelul de zgomot generat, hidroforul fiind mai galagios.

In ceea ce priveste rezistenta la apa, hidroforul este amplasat intr-un camin tehnic, aproape de apa. El este expus riscurilor presupuse de umezeala. Varianta submersibila, in schimb, este montata direct in put si dispune de garnituri de etansare care o fac sa fie mult mai rezistenta la apa. De asemenea, lipsa scurgerilor protejeaza foarte bine pompa, din punct de vedere electric, si fac posibile lucrarile de mentenanta desfasurate in conditii sigure.

In fine, cea mai importanta diferenta dintre cele doua ramane faptul ca pompa submersibila este capabila sa ofere acces la surse de apa aflate la adancimi mai mari de opt metri. In conditiile in care locuiesti intr-o zona care nu se afla in apropierea unui rau, cu siguranta aceasta este cea mai buna varianta la care poti apela.

Intra chiar acum pe TopStrong.ro si alege un model de pompa submersibila de cea mai buna calitate, de la producatori consacrati. Investeste in calitate si bucura-te de apa potabila si curenta oriunde te-ai afla!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole Populare