Cauti un focar semineu de calitate, dar nu stii inca la ce sa fii atent? Descopera in acest articol tot ce trebuie sa stii!

focare seminee

Daca vrei sa te bucuri acasa, in living de un semineu foarte interesant ca design, dar si calitativ din punct de vedere al materialelor din care este construit, recomandat este sa fii atent atat la stilul acestuia, dar si la tipul de focar semineu cu care este prevazut.

In acest sens ai numeroase variante la dispozitie, tocmai pentru a putea opta pentru varianta perfecta! Afla cele mai importante aspecte despre un focar semineu, pe care trebuie neaparat sa le ai in vedere.

Focar semineu deschis sau inchis cu sticla?

Unul dintre primele lucruri pe care este bine sa il stii despre focarele de pe piata este acela ca ele pot fi deschise sau inchise cu sticla termorezistenta. Daca primele variante sunt perfecte pentru incaperile mari, acolo unde ai suficient spatiu pentru a amplasa, de exemplu un semineu minunat pe lemne, cele din a doua categorie sunt mai degraba optime pentru spatiile mai micute, in care vrei mai degraba sa ai parte de un nivel sporit de siguranta. Este adevarat ca serile de iarna sunt mai interesante atunci cand auzi lemnele trosnind in semineu sunt mai interesante, insa pune in balanta si utilitatea modelului pe care il alegi!

Dimensiunile potrivite!

In ceea ce priveste dimensiunea focarelor semineelor, ea trebuie sa fie una optima. Recomandat este sa iei in calcul faptul ca de dimensiunea focarului depinde si dimensiunea semineului in sine pe care il poti cumpara. Cu cat focarul este mai mare, cu atat intreg semineul trebuie sa fie si el mai generos. Pentru a avea garantia ca investesti intr-un produs pe care sa il poti folosi fara probleme, masoara lungimea, latimea, dar adancimea din spatiul pe care il ai la dispozitie. In acest fel, vei putea gasi modelul potrivit foarte usor, indiferent daca alegi un semineu clasic, unul pe lemne sau un semineu cu bioetanol.

Evacuarea fumului

Daca optezi, de exemplu pentru un semineu pe lemne, este bine sa ai de la inceput garantia ca poti instala si un cos cu ajutorul caruia sa elimini fumul. Mai mult, trebuie sa stii ca astfel de produse trebuie intretinute cu mare grija: cosurile trebuie curatate de cel putin 2 ori pe an, astfel incat sa elimine cat mai eficient noxele si sa te poti bucura de un aer curat acasa!

Design

Pe lista detaliilor carora este bine sa le acorzi o atentie deosebita in ceea ce priveste focarele de seminee se numara si design-ul acestora. Este important ca focarele sa se potriveasca excelent cu semineele in ansamblul lor. De exemplu, cele cu con inalt sunt extrem de interesante, iar atunci cand materialele din care sunt lucrate focarele sunt maleabile, pot fi transformate in modele cu totul deosebite. In functie de design-ul focarului

Din ce materiale sunt realizate focarele?

Nu in ultimul rand, trebuie sa iei in calcul si faptul ca focarele pot fi realizate din fonta ori otel cu samota. Ambele variante sunt calitative, asigurandu-ti nivelul termic mult dorit. In acelasi timp, important de mentionat este si faptul ca unele modele de pe piata sunt prevazute cu o functie practica de autocuratare, ceea ce inseamna ca iti va fi mai usor sa folosesti semineul, fara a mai fi nevoit sa te ocupi manual de curatarea lui!

Indiferent de tipurile de seminee, vezi aici, spre care te indrepti, focarele joaca un rol esential. De pe Seminee-Expert.ro poti comanda exact produsul de care ai nevoie, astfel incat atmosfera de acasa sa devina una prietenoasa si foarte placuta. Meriti ca in propriul camin sa te relaxezi si sa uiti de toate!

Date de contact:

E-mail: office@seminee-expert.ro

Telefon: +4 0721 280 587 / +4 0784 292 820 / +4 0763 687 665

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole Populare