Care sunt reglementarile de care trebuie sa tina cont firmele de transport marfa

Companiile transportatoare de marfuri pe teritoriul statelor membre ale Uniunii Europene trebuie sa tina cont de prevederile specificate de Acordul european privind activitatea echipajelor vehiculelor care efectueaza transporturi rutiere international. Reglementarile AETR sunt acum aceleasi cu cele prevazute de UE in ceea ce priveste orarul de lucru al conducatorilor auto.

Regulile AETR se aplica in urmatoarele state: Albania, Andorra, Armenia, Azerbaijan, Belarus, Bosnia si Hertegovina, Kazakhstan, Liechtenstein, Macedonia, Monaco, Moldova, Rusia, San Marino, Serbia si Muntenegru, Turcia, Turkmenistan, Ucraina si Uzbekistan.

Regulile care se aplica vehiculelor care transporta bunuri sunt formulate in functie de greutatea vehiculului, tara unde se efectueaza deplasarea, precum si in functie de scopul utilizarii vehiculului.

Regulile UE se aplica in conditiile in care vehiculul/vehiculele au o greutate maxima admisa de peste 3, 5 tone si deplasarile se efectueaza in Uniunea Europeana, inclusiv in Marea Britanie, o tara membra EEA, Elvetia. In unele cazuri, vehiculele pot fi scutite de regulile UE la deplasarile pe teritoriul UK. Reglementarile interne din Marea Britanie se aplica doar daca urmatoarele situatii sunt reale: greutatea maxima admisa a vehiculului/vehiculelor este sub 3, 5 tone; vehiculul este scutit de legile UE cand este condus pe teritoriul UK. Daca calatoriile se desfasoara in alta tara decat Marea Britanie, statele membre UE, EEA sau Elvetia, ar trebui sa contactati ambasada tarii respective pentru a va informa corespunzator asupra regulilor in vigoare.

Una dintre masurile adoptate de UE legate de regulile aplicate firmelor de transport marfa si persoane consta in dotarea vehiculelor din flota cu tahografe digitale. Fomco va pune la dispozitie si o oferta diversificata de tahografe reconditionate, alaturi de accesorii si piese de schimb tahografe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole Populare