Avantajele terapiei online

Te gândești la terapie online? Internetul a deschis noi căi pentru tratamentul sănătății mintale, dar există câteva avantaje și dezavantaje pe care ar trebui să le luați în considerare înainte de a vă decide dacă terapia online este potrivită pentru dvs.

Ce este terapia online?

Terapia online se referă la servicii de psihoterapie sau de consiliere efectuate pe internet. Spre deosebire de terapia în persoană, terapia online vă permite să vă conectați cu un psiholog online sau un consilier autorizat folosind orice dispozitiv care are o conexiune la internet, cum ar fi un computer, o tabletă sau un smartphone.

Alți termeni care sunt adesea folosiți interschimbabil cu terapia online sunt teleterapia sau e-terapia.

Avantajele terapiei online

Există multe motive pentru care oamenii optează pentru terapia online în detrimentul terapiei în persoană. Următoarele sunt câteva dintre cele mai mari avantaje ale terapiei online.

Terapia online poate fi la fel de eficientă

Cercetările arată că terapia online poate fi la fel de eficientă ca și terapia în persoană pentru diferite afecțiuni de sănătate mintală.

O analiză a literaturii de specialitate a studiilor a constatat că terapia cognitiv comportamentală online (CBT) este la fel de eficientă ca terapia în persoană în tratarea depresiei moderate. O altă analiză a constatat că CBT online a fost la fel de eficient ca tratament față în față pentru tulburarea de panică, tulburarea de anxietate socială și tulburarea de anxietate generalizată. Se dovedește chiar că terapia online este eficientă în reducerea comportamentelor problematice legate de jocurile de noroc.

Opțiune bună pentru zonele îndepărtate

Psihoterapie online oferă acces la tratament de sănătate mintală persoanelor din zonele rurale sau îndepărtate. Cei care locuiesc în zonele rurale s-ar putea să nu aibă acces la nicio altă formă de tratament de sănătate mintală, deoarece există puține sau deloc practici de sănătate mintală în zona lor.

A trebui să conduci pe distanțe lungi și să iei mult timp dintr-un program încărcat pentru a căuta terapie în persoană poate fi o povară pentru persoanele care au nevoie de ajutor. Dacă aveți acces de încredere la internet, terapia online vă oferă acces relativ rapid și ușor la un tratament care altfel nu ar fi fost ușor disponibil pentru dvs.

Comoditate și accesibilitate

Terapia online este de obicei destul de accesibilă și convenabilă. Deoarece veți participa la ședințe de terapie online în confortul propriei case, vă puteți programa adesea ședințele de terapie pentru orele care sunt cele mai convenabile pentru dvs.

Astăzi, multe state solicită furnizorilor de asigurări să acopere terapia online, așa cum ar face-o pentru sesiunile de terapie tradițională. Contactați compania dvs. de asigurări pentru a afla mai multe despre modul în care tratamentele de e-terapie vor fi acoperite de polița dvs.

Terapeuții care tratează doar pacienții online au probabil mai puține costuri generale, cum ar fi închirierea spațiului de birou. Prin urmare, terapeuții online pot oferi adesea opțiuni de tratament la prețuri accesibile celor care nu sunt acoperiți de asigurarea de sănătate.

Tratamentul poate fi mai accesibil

Internetul face tratamentul de sănătate mintală mai accesibil. Oamenii se pot simți confortabil să vorbească cu prietenii și familia despre probleme de îngrijire a sănătății fizice, dar s-ar putea să nu simtă același lucru când discută despre probleme de sănătate mintală care sunt la fel de importante. Accesul online facilitează depășirea stigmatizării care a fost atașată istoric problemelor de sănătate mintală.

Teleterapia poate fi un instrument important pentru a ajuta oamenii să învețe mai multe despre sănătatea mintală. Chiar dacă simți că bunăstarea ta mentală este puternică, terapia online te poate ajuta să devii mai puternic din punct de vedere psihologic. 8

 Puteți afla mai multe despre comportamentele de sănătate și strategiile de adaptare care vor duce la o sănătate psihologică mai bună.

Terapia online poate fi o modalitate eficientă și convenabilă de a accesa serviciile de sănătate mintală. Dar asta nu înseamnă că este potrivit pentru toată lumea. Dacă terapia online poate fi adecvată sau nu pentru dumneavoastră, depinde de starea dumneavoastră și de severitatea simptomelor dumneavoastră.

Dacă sunteți interesat să încercați terapia online, cercetați-vă opțiunile înainte de a alege un serviciu de terapie online. Citiți recenziile și nu vă fie teamă să puneți întrebări. Găsirea terapeutului online potrivit poate dura ceva timp, dar merită efortul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole Populare