Aplicatiile software de tip Building Information Modeling si importanta acestora

bim 360 design badge 1024px 2

Arhitectura, constructiile, infrastructura si proiectarea sunt domenii de activitate care se bazeaza tot mai mult pe avantajele oferite de programele asistate de computer. Aceste aplicatii software au sporit semnificativ eficienta si randamentul pentru procesele specifice diferitelor etape in elaborarea, intocmirea si implementarea proiectului.

Exista diferite tipuri si categorii de aplicatii software destinate domeniilor de activitate precum arhitectura, constructii, infrastructura si proiectare. Printre aceste programe asistate de computer se regasesc si aplicatiile din categoria Building Information Modeling (BIM). Aceste programe din categoria BIM contribuie la sustinerea colaborarii pentru proiectele din industriile anterior amintite.

Contributia aplicatiilor BIM

Prin utilizarea unei aplicatii de tip Building Information Modeling este oferit accesul la un volum important de date de o foarte mare exactitate. Datele respective sunt foarte utile pentru faza de proiectare. Pe baza datelor este posibila luarea deciziilor imediate pentru elaborarea unei documentatii complete, exacte si rapide pentru orice proiect.

In consecinta, utilizarea aplicatiilor de tip Building Information Modeling contribuie la performante mai bune si la un randament mult superior in elaborarea proiectelor din arhitectura si constructii. In acelasi timp vorbim despre contributia importanta pentru evitarea erorilor si pentru o mai buna coordonare a fiecarui proiect. Merita subliniata inclusiv contributia acestor aplicatii software pentru asigurarea interoperabilitatii cu alte produse software.

Aplicatiile BIM garanteaza inclusiv o serie importanta de functionalitati pentru asigurarea accesului la informatiile si datele fiecarui proiect de arhitectura sau din domeniul constructiilor. In acest mod este eficientizat procesul de lucru si se pot face diferite ajustari necesare inca din etapa de documentare a proiectului respectiv.

Contributiile aduse de programele de tip Building Information Modeling sunt datorate unui singur fisier. Fisierul respectiv are la baza modelul tridimensional pentru toate cladirile aflate in faza de proiectare si in etapa de constructie. Reprezentarea este realizata conform obiectelor din lumea reala si sunt analizati indicatori si parametri caracteristici. Dincolo de simpla reprezentare a obiectelor, acestea sunt asociate cu o serie de atribute.

Aplicatiile de tip BIM pot asigura interoperabilitate cu diferite categorii de fisiere si date in format digital. In consecinta diferitele formate de fisiere pot fi folosite si in alte aplicatii software. In plus vorbim si despre posibilitatea de a se realiza estimarea costurilor pentru materialele aferente proiectului aflat in derulare.

Descopera aplicatia software BIM Collaborate Pro de la Autodesk

Autodesk este lider de piata in ceea ce priveste programele asistate de computer destinate domeniilor de activitate precum arhitectura, constructii, infrastructura si proiectare. In privinta aplicatiilor de tip Building Information Modeling, Autodesk propune versiunea BIM Collaborate Pro. Utilizatorii care aleg sa achizitioneze licenta pentru acest program asistat de computer vor beneficia de o multitudine de seturi de unelte si instrumente care au rol in a creste randamentul pentru etapa de proiectare.

Astfel de licente pentru aplicatia software BIM Collaborate Pro de la Autodesk sunt disponibile in oferta firmei CADexpert NET. Aceasta firma comercializeaza licente pentru diferite programe CAD si BIM. Oferta completa de produse si servicii specializate pentru aplicatii software de tip CAD si BIM este disponibila pe www.cadexpert.eu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole Populare