Amenajari gradini

amenajari gradini

Amenajarea unei gradini este foarte importanta pentru fiecare dintre noi. Toti cei care au casa la sol doresc sa aiba o gradina frumoasa, corect divizata in zone si amenajata astfel incat sa incante ochiul tuturor.

Actualmente exista multe firme specializate in amenajari gradini, care sunt dispuse de a realiza chiar si cele mai extravagante idei ale proprietarilor. Este cert faptul ca Internetul ne ramane fidel si ne poate servi drept sursa de inspiratie, pentru ca ne poate furniza o multime de idei noi si originale care pot sa-i lase masca chiar si pe cei mai iscusiti designerii.

Designerul în amenajari gradini va incepe procesul de amenajare a gradinii cu proiectarea acesteia in 2D sau 3D. La aceasta etapa designerul realizeaza cateva schte complexe si in masura posibilitătilor pune la punct detaliile mai importante. Beneficiarul are posibilitatea sa vizualizeze schitele designerului în amenajari gradini. De asemenea datorita proiectarii in 2 D sau 3 D proprietarul poate sa delimiteze planurile pentru a vedea mai bine spatiile verzi si spatiile unde vor fi plantate flori, arbuşti, copaci sau chiar se va instala un havuz sau un iar artificial.

Daca ati hotarat sa apelati la serviciile designerilor in amenajari gradini, trebuie mai intai de toate sa studiaţi foarte bine toate propunerile existente pe piata. Nu ezitati sa cautati poze si informatii referitoare la lucrarile realizate anterior şi chiar sa obtineti informatii de la fostii clienti pentru a fi siguri ca veţi primi acea amenjare a gradinii pe care v-o doriti.

Nu reprezinta o dificultate de a efectua amenajari gradini in momentul in care ai putina fantezie si un gust al frumosului, dar oricum sunt unele lucruri esentiale care trebuie facute pentru ca gradina sa arate bine iar dumneavoastra sa va simtiti confortabil servind un ceai, o cafea sau relaxandu-va.

Mai intai de toate trebuie evacuate toate pietrele, molozul, deseurile ramase in urma constructiei, sau in urma unor lucrai efectuate prin curte. Etapa respectiva este foarte importanta in procesul de amenajare a unei gradini pentru ca doar inlaturand bucatile mari de beton sau piatra vom avea un gazon ideal, iar plantele ornamentale vor creste foarte bine. In ceea ce priveste solul, ar fi de dorit sa consultati specialistii in horticultura pentru a alege solul potrivit plantelor pe care urmeaza sa le plantati.

Un lucru de care trebuie sa tineti cont in procesul de amenajari gradini cu www.Moderngardendesign.ro este faptul ca sistemul automat de irigatii trebuie instalat inainte de a gazona curtea, in caz contrar va trebui sa stricat gazonul deja insamantat din cauza sapaturilor pe care va trebui sa le faceti pentru a instala sistemul automat de irigare.

O alta etapa foarte importanta în procesul de amenajare a unei gradini este delimitarea zonelor ce urmeaza sa fie gazonate de zonele amenajate cu terasa, loc de joaca pentru copii sau zone pentru plante ornamentale, iazuri, etc.. Acest lucru poate fi efectuat cu ajutorul bordurilor, garduleţelor din lemn, pietrişului ornamental, etc.. Delimitarea zonelor este recomandata atat din punct de vedere estetic cat si pentru a fi mai usor de ingrijit gazonul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole Populare