Auditul intern

audit intern

Foarte multi dintre dumneavoastra nu stiti exact cu ce se ocupa auditul intern insa aveti impresia ca reprezinta controlul intern al unei firme sau afaceri. Auditorii interni sau auditorii financiari se ocupa cu verificarea procedurilor interne si daca acestea sunt respectate si procesul decurge cum ar trebui. Dupa aceasta ei scriu notite in care scot in evidenta ceea ce este in neregula si, posibilele riscuri de a da faliment din cauza unei disfunctionalitati si bineinteles si sfaturi de imbunatarile a procedurilor pentru ca firma sa lucreze profitabil, iar dupa aceea le trimit Agentiei de Management.

Reprezinta si o examinare metodica, in cadrul careia se determina daca rezultatele satisfac perfect dispozitiile stabilite anterior dar si daca acestea se utilizeaza intr-un mod eficient pentru a atinge obiectivele.

Auditul intern este o activitate care verifica si controleaza operatiunile in interiorul unor intreprinderii. Se poate spune ca ca are o functie de verificare a controalelor intr-o firma.

Obiectivele auditului intern

Auditul intern are obiectivul de a asista membrii din cadrul Conducerii in exercitarea eficienta a responsabilitatilor cu ajutorul analizelor clare si indetaliate si a recomandarilor si sfaturilor foarte utile pentru imbunatatirea metodei de lucru si astfel aduc o inflorire rapida a afacerii.

Pentru a atinge obiectivul final, exista niste proceduri ce trebuiesc respectate. Totul incepe cu examinarea si aprecierea sinceritatii, pentru aplicarea unui cost rezonabil pe care orice firma il poate achita fara restructurari, verificarea daca firma se conformeaza cu politiciile, planurile si procedurile stabilite in conformitate cu legea si contractele semnate, se verifica daca informatiile utilizate de catre Conducere sunt exacte si corecte fara a falsifica acte, recomandarea de ameliorari ale firmei.

Auditorul este o persoana care nu apartine companiei dar are calificarea necesara practicari munci pe care o face dar si un mandat legal pentru a face auditia. Nu face parte dintr-o casta superioara si nici nu are nici o putere investita, are rolul de a constata fapte si a respecta principii deontologice foarte stricte pentru a se asigura ca firmele lucreaza corect.

Datorita faptului ca auditorul are reponsabilitati foarte mari, acestea se stabiliesc de catre conducere, oferind acces complet si fara restrictii la toate materialele necesare desfasurarii in deplina siguranta a auditului. Responsabilitatile auditorului intern sunt, evident, de a informa despre eventualele reguli incalcate sau despre greselile facute, a oferi sfaturi conducerii dar si de  a se coordona impreuna cu alte  grupe de control pentru a garanta o eficienta maxima firmei.

Audit intern online

Pentru mai multe informatii despre auditul intern gasiti accesand siteul www.tpa-horwath.ro . pe acest site puteti lua legatura cu o echipa de specialisti calificati pentru a practia audit intern si care va pot sfatui si indruma in eventualele probleme pe care le poate intampita firma pe care o detineti. Bineinteles puteti angaja unul sau mai multi auditori interni care sa va verifice si sa va evalueze procesul de functionare, actele si felul in care decurg procedurile pe care le aplica afacerea dumneavoastra. Accesati cu incredere acest site si va garantez ca nu veti fi dezamagit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole Populare