Vijobs sau implinirea visului meu german

Am fost crescuta in spiritul cultului pentru tot ceea ce este nemtesc, tatal meu fiind germanofil declarat. Parca il aud spunand:
-Neamtul este calculat si cinstit si face totdeauna lucrurile perfect. Produsul nemtesc este de calitate, cam piperat, dar il ai toata viata. Limba germana suna militaros, disciplinandu-ti mintea. Sa te angajezi in Germania inseamna sa patrunzi in Edenul pietei de munca.
“Poate asa o fi”, mi-am spus oftand amintindu-mi vorbele lui cand am primit ultimul salariu. Era asa de minuscul, incat il puteam considerea inexistent dupa ce achitam facturile si intretinerea. In plus, ma duceam cu inima indoita la serviciu, as fi vrut un loc de munca la care sa ma duc dimineata zambind si sa plec seara cu regret. Incepusem sa cred ca serviciu ideal nu exista, cand am vazut pe Vijobs locuri de munca Germania. Speram ca tata sa aiba dreptate si sa-mi gasesc implinirea si la serviciu. Am intrat cu emotie pe platforma. Imi imaginam ca totul incepe ca in viata reala din tara cu interdictii, indatoriri si sanctiuni, nu cu drepturi. Pe Vijobs era insa altceva.

Informatiile despre munca si posturile scoase aici erau pozitive si promitator structurate:
1) Asigurarea ca toate serviciile din Germania sunt sigure si bine platite, fiindca statul detine cea mai puternica economie din spatiul european si angajeaza muncitori din toate tarile, daca acestia sunt calificati, harnici si seriosi.
2) Informatia conform careia multi conationali si-au gasit implinirea pe piata de munca germana. Astea m-a bucurat din doua motive: primul, am de unde sa imi fac prieteni adevarati, fiindca romanii sunt generosi, al doilea, inseamna ca nu exista discriminarea practicata in alte state…
3) Venituri de peste 1500 de euro lunar si multe bonusuri. Orele suplimentare sunt platite, exista angajatori care asigura cazare si mese gratuite, posibilitatea relocarii cu familia si alocatii sau burse pentru elevii/stundentii aflati in intretinere.
Ce aveam de facut ca sa am acces la acest paradis ocupational?
1) Sa-mi fac cont pe platforma gratuit si sa trec in revista zilnic informatiile. Dinamica posturilor de munca din acesta tara este uimitoare. Motoarele puternice ale economiei necesita forta noua de munca.
2) Sa fac un CV beton, dupa modelul pus la dispozitie de specialistii in resurse umane de pe platforma. Este foarte usor sa lucrezi dupa un model dat, iar daca acesta este cel mai bun, sa-l pastrezi toata viata.
3) Sa studiez locuri de munca Germania puse la dispozitie si sa aplic pentru cele care mi se potrivesc, dupa intocmirea dosarului de angajare. Totul este fara comisioane sau tarife ascunse, absolut gratuit.

Trec in revista locurile de munca si facilitatile sa vad daca tata are dreptate. Instalatori apa si ventilatie au un salariu de pana la 2400 de euro pe luna, un sofer pe camion, servicii curierat, 2100 euro lunar. O munca usoara este cea de vopsitor industrial pentru care nu se cere limba germana, salariul fiind in schimb de 1200 de euro pe luna, bonusuri: cazare gratuita in conditii mai mult decat decente si asigurarea transportului de catre angajator.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole Populare