Utilaje heavy-duty

Utilajele de constructii si masinile mari sunt folosite zilnic, uneori zile in sir fara a le opri. In aceste conditii, anumite probleme tehnice pot aparea.

Un surub slabit, o garnitura sau o curea care se rupe. Pentru unele dintre aceste probleme nu este nevoie sa fie intrerup intreg procesul, ci doar o parte din el.

O sarcina prea mare, o miscare prea rapida sau gresita a utilajului, pot exercita o presiune prea mare si pot duce la aparitia acestor probleme. Insa, daca avem la dispozitie piese utilaje constructii potrivite, nu va fi nicio problema iar utilajul va intra in lucru in cel mai scurt timp.

Un prim astfel de utilaj pe care firmele de salubritate il folosesc in fiecare zi este masina de gunoi. Pe cand piesele de motor sunt la fel de uzuale ca la orice astfel de masina, piesele din ansamblul din spate, care ridica si preseaza gunoiul nu sunt la fel de des intalnite, astfel ca reparatia unei masini de gunoi nu poate fi facuta la orice service.

Ca in orice alt business, si masinile de gunoi devin din ce in ce mai performante, astfel incat operatiunile de strangere a gunoiului din orase au devenit mai complexe si mai rapide. Cu totii ne dorim orase mai curate, iar firmele de salubritate incearca sa ne ofere acest lucru.

Si pentru ca tot am adus in discutie gunoiul si rolul firmelor de salubritate, nu este o idee rea sa ramanem pe aceeasi linie si sa aducem in discutie si alte utilaje folosite in acest business.

Astfe, un alt utilaj care le face angajatilor munca mai usoara este un concasor, care poate strivi si sparge resturile mari care nu sunt usor de manevrat, obiecte solide si tari in general. Multi dintre noi stim ca un concasor este utilizat mai mult pentru piatra, insa poate fi adaptat si pentru alte sarcini.

Concasoarele pot fi fixe sau mobile si sunt de obicei amplasate in apropierea gropilor de gunoi pentru ca transportul sa fie rapid. Iar daca este vorba de cantitati mari, acesta nu poate fi distrus imediat ce este procesat, asa ca, ceea ce rezulta de la concasoare poate fi depozitat intr-un container care poate fi amplasat pe masini de transport sau poate fi fix, doar incarcat si descarcat cand este nevoie.

Alte articole Populare