Usi metalice, din PVC sau din lemn? Ce sa alegi pentru gospodaria ta?

usi metalice

Usa reprezinta una dintre cele mai importante componente ale unei locuinte. Fie ca este vorba despre usa de la intrare sau despre usile din interior, care separa incaperile, aceste structuri trebuie sa fie alese cu atentie la rolul functional si estetic pe care il indeplinesc.

Pe piata exista mai multe optiuni din punctul de vedere al materialelor de productie, astfel ca alegerea poate fi una destul de dificila. Afla din acest articol ce tip de usi este cel mai bine sa folosesti pentru completarea locuintei tale.

Usi metalice sau din alte materiale? Iata ce si unde sa folosesti!

Usile metalice sunt cele mai moderne si eficiente optiuni, atunci cand vrei sa iti dotezi apartamentul sau casa cu usi de exterior rezistente. Cele mai bune usi metalice sunt produse din tabla zincata si dispun de sisteme multiple de ranforsare. Acestea le transforma in structuri imposibil de doborat, in cazul tentativelor de patrundere prin efractie. Tot din ratiuni de securitate, usile metalice sunt dotate si cu mai multe sisteme de inchidere si blocare.

In ceea ce priveste aspectul estetic, usile metalice disponibile pe piata in prezent sunt foarte bine adaptate standardelor actuale. Ai posibilitatea de a gasi foarte usor o usa care sa se integreze usor in stilul decorativ al locuintei tale, fara a strica aspectul fatadei acesteia. Usile din lemn sunt considerate a fi elegante, perfecte pentru un stil clasic, insa exista si variante metalice cu aspect care imita foarte bine textura si culoarea lemnului.

Montajul unei usi metalice implica crearea unui cadru potrivit, destul de complex, si presupune cunostinte in domeniu. Acest aspect, la fel ca toate celelalte pe care ti le-am prezentat, transforma variantele din metal in solutii optime pentru intrarea in locuinte. Usile metalice se folosesc in acest scop, insa sunt de evitat la interior.

Usile din PVC reprezinta o solutie buna pentru interior sau ca usi de intrare in spatii anexe precum garajele, atelierele sau bucatariile de vara. Ele sunt foarte rezistente la actiunea difersilor factori de mediu si au capacitatea de a izola fonic si termic foarte bine. De altfel, capacitatea de izolare fonica si termica reprezinta si o calitate a usilor metalice de exterior.

Si in ceea ce priveste siguranta pe care o garanteaza, usile din PVC sunt o varianta foarte buna. Ele pot fi montate usor si dispun de sisteme de blocare si inchidere eficiente. Cu toate acestea, nu sunt la fel de dure si longevive precum cele din metal si nici nu au o complexitate deosebita, din punct de vedere estetic. De aceea, sunt mai putin recomandate ca usi de intrare in casa ori apartament.

Usile din lemn sunt varianta clasica, cea mai veche si una care inca se bucura de popularitate inclusiv ca alternativa de usa de intrare. Motivul principal consta in aspectul lor estetic, foarte elegant. Insa ele nu sunt la fel de sigure precum cele din metal sau PVC. Pot fi, insa, folosite la interior, fiind usor de instalat si de intretinut.

Intra pe Maco.ro si descopera o gama variata de usi metalice din care poti alege cea mai rezistenta structura pentru intrarea in apartament sau in casa!

Alte articole Populare