Un curs pentru un vis implinit

Fiica mea a terminat, anul acesta, un liceu economic. Fiind o persoana independenta, a decis ca doreste sa se angajeze imediat. Isi dorea sa aiba banii ei, sa se mute singura si sa isi gestioneze singura viata. Desi, ca orice parinte, simteam cum puiul meu se desprinde de cuib, am inteles nevoia ei de libertate si de a infrunta viata. Am vorbit cu sotul meu si am decis sa o ajutam sa isi gaseasca o slujba. Insa, tot ceea ce i se oferea erau job-uri prost platite de unde nu ar fi reusit sa isi plateasca nici macar utilitatile si hrana pentru o saptamana. Am stat de vorba cu ea si i-am explicat ca ar trebui sa isi continue studiile pentru ca pe mine nu ma lasa inima sa o vad chinuindu-se. I-am spus ca vreau sa ramana cu noi pana cand va reusi sa isi gaseasca un loc de munca bine platit. Si asta presupunea sa urmeze niste cursuri mai serioase de calificare.
Am inceput sa caut pe internet cateva optiuni bune pentru fiica mea. Astfel, am gasit platfroma cursuriautorizate.eu. Este un site unde sunt disponibile diverse cursuri de calificare sau recalificare, in domenii cat mai variate. Atentia mi-a fost captata de un curs contabilitate primara. Vazusem foarte multe anunturi pe site-urile de job-uri unde se cerea o astfel de calificare. In plus, cum fiica mea terminase un liceu cu profil economic, m-am gandit ca ii va fi foarte usor sa se adapteze. Am discutat cu ea si a fost de acord sa se inscrie. Am contactat echipa de traineri de la cursuriautorizate.eu si am fost extrem de multumita sa aflu ca acest curs este disponibil si in orasul in care locuim noi. Am inscris-o imediat.
Cursul de contabilitate este autorizat de Autoritatea Nationala pentru Calificari si dureaza 64 de ore. Acesta se adreseaza persoanelor care isi doresc sa administreze veniturile, cheltuielile si investitiile dintr-o firma. In timpul cursului se va face practica suficienta pentru a se intelege teoria, dar si aplicatii individuale pe computer. Se foloseste programul de contabilitate SAGA. Pe durata cursului, participantii vor beneficia de pauze de cafea, materiale didactice si consiliere.
Aptitudinile pe care un cursant le va dobandi sunt urmatoarele: gestionarea si arhivarea documentelor, intocmirea sau completarea documentelor primare, contarea operatiunilor patrimoniale, efectuarea de calcule specifice, completarea registrelor contabile, intocmirea balantei de verificare, evaluarea patrimoniala, intocmirea bilantului contabil, transmiterea documentelor specifice si, bineinteles, utilizarea PC-ului.
In urma absolvirii cursului, fiica mea a devenit contabil. Astfel, imediat ce a avut diploma, am refacut cv-ul si am inceput sa cautam noi locuri de munca. Nu a durat foarte mult si telefonul a sunat pentru fiica mea. A fost la interviu si a primit un job la o firma din oras, cu un salariu mai mult decat decent. A fost extrem de fericita, deoarece isi dorea, mai mult ca orice, sa fie pe picioarele ei. Datorita cursului de contabilitate, fiica mea si-a vazut visul cu ochii. Cursuriautorizate.eu este portalul care reprezinta o sansa pentru fiecare tanar care isi doreste o cariera de succes, dar si pentru persoanele care vor sa aleaga o alta cale in viata si sa se reprofileze.

Alte articole Populare