Tratamentele ortodontice sau rezolvarea anomaliilor dentare

Tratamentele ortodontice sau rezolvarea anomaliilor dentare

Anomaliile dentare afecteaza un numar important de persoane. Multi dintre cei care se confrunta cu anomalii dentare si dento-maxilare aleg sa traiasca mare parte din viata sau chiar toata viata cu disconfortul provocat de aceste anomalii. De cealalta parte, sunt persoanele care aleg sa apeleze la medicina dentara si sa rezolve problema anomaliilor dentare si a consecintelor acestora prin tratamentele ortodontice.

Tratamentul ortodontic presupune abordarea stomatologica in care pacientul poarta un aparat dentar, acel dispozitiv pe care cei mai multi dintre noi l-am observat la multi oameni in jurul nostru. Astfel, ramura stomatologiei care se ocupa de anomaliile dentare poarta numele de ortodontie Targu Mures si are rolul de a imbunatati calitatea vietii prin remedierea sau ameliorarea anomaliilor dentare.

Urmarea unui tratament ortodontic este doar in baza unei recomandari venite in urma unei consultatii intr-un cabinet stomatologic Targu Mures unde astfel de abordari sunt puse la dispozitia pacientilor.

Ce implica tratamentul ortodontic?

Tratamentele in ortodontie inseamna purtarea de aparate dentare (denumite si aparate ortodontice) cu scopul de a corecta pozitionarea dintilor si muscatura in cazul persoanelor afectate de anomalii dentare si dento-maxilare.

Decizia de a purta un astfel de aparat trebuie luata doar in urma consultatiei cu medicul stomatolog. Acesta va propune si tipul de aparat dentar pacientului, avand in vedere ca exista diferite tipuri de astfel de dispozitive. In randul aparatelor dentare putem regasi modelul de aparat dentar fix, aparat dentar mobil si aparat dentar invizibil. Oricare dintre aceste dispozitive medicale porneste de la obiectivul de a ajuta la pozitionarea corecta a dintilor afectati de anomalii.

Tratamentul ortodontic presupune o consultatie initiala in cadrul careia se va efectua o examinare de specialitate pentru ca medicul sa poata identifica in ce masura anomaliile dentare si dento-maxilare afecteaza pacientul, dar si in ce masura acestea pot fi rezolvate. In cadrul acestei consultatii, medicul stomatolog va analiza daca sunt necesare alte proceduri stomatologice premergatoare montarii aparatului dentar.

Ulterior medicul stabileste un plan de tratament specific in ortodontie si recomanda pacientului acest plan de tratament, dar si tipul de aparat dentar adecvat pentru rezultate cat mai rapide si cat mai eficiente. Atunci cand apelezi la un cabinet stomatologic Targu Mures specializat in tratamente ortodontice, poti sa ai incredere ca vei primi recomandarea celui mai rapid si eficient tratament pentru a purta cat mai putin aparatul dentar.

Acest lucru datorita faptului ca tratamentul ortodontic poate sa se intinda pe o perioada mai scurta sau mai mare de timp, conform cu gravitatea anomaliilor dentare cu care se confrunta pacientul. Aparatul dentar este pozitionat in cavitatea bucala si este reglat pornind de la mobilitatea dintilor care trebuie repozitionati.

Purtarea aparatului se numeste etapa activa a tratamentului ortodontic. Aceasta etapa este urmata de etapa in care sunt purtate contentiile, asa cum sunt numite dispozitivele care au rolul de a pastra pozitionarea dintilor odata ce acestia au ajuns in pozitia dorita de medicul ortodont.

Zambet perfect si ocluzie corecta cu tratamentul ortodontic

Principalele beneficii ale tratamentului ortodontic includ obtinerea unui zambet perfect si corectarea ocluziei. Acest lucru inseamna atat incredere in sine, cat si prevenirea problemelor de sanatate la nivelul maxilarului sau in ceea ce priveste digestia. Muscatura corecta este foarte importanta pentru sanatatea si fizionomia fetei, iar zambetul perfect aduce mai multa stima de sine si relatii sociale mult imbunatatite.

Atunci cand iti doresti sa beneficiezi de tratamente de ortodontie la standarde ridicate de calitate si profesionalism, alege un cabinet stomatologic Targu Mures care pune la dispozitie o echipa specializata in astfel de servicii medicale. Stoma Ortho Plus este un astfel de cabinet stomatologic unde pacientii pot beneficia de diverse abordari in medicina dentara, printre care si tratamentele ortodontice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole Populare