Sunt ferestrele rezistente la foc o investitie rentabila?

Indiferent de tipul de imobil, masurile luate pentru a preveni riscul la incendiu trebuie sa respecte normele si reglementarile legale in vigoare. Insa dincolo de aceste norme obligatorii, fiecare poate opta pentru masuri suplimentare care sa diminueze semnificativ riscul la incendiu. Una dintre abordarile in acest sens al masurilor suplimentare vizeaza montarea de ferestre rezistente la foc.

Punctele forte ale ferestrelor antifoc

In situatia in care pana in acest moment nu ai avut in vedere posibilitatea montarii unor astfel de ferestre, trebuie spus ca acestea au mai multe puncte forte. In primul rand amintim rezistenta ridicata la temperaturile extrem de mari din timpul unui incendiu si la rezistenta care vizeaza flacarile provocate de incendiu. Datorita acestei rezistente, riscul de propagare a incendiului scade si riscul de a afecta o suprafata mai mare din respectivul imobil este mai redus.

Tot prin prisma rezistentei acestor ferestre exista mai mult timp la dispozitie pentru ca spatiul respectiv sa fie evacuat sau incendiul sa fie stins de catre echipajele de pompieri. Este important de punctat faptul ca in cazul ferestrelor antifoc rezistenta este diferita in functie de minutele de rezistenta al geamurilor.

Pentru ferestrele EI15 avem o rezistenta de 15 minute, pentru varianta EI30 rezistenta este de 30 de minute, iar pentru o rezistenta mai indelungata se poate opta pentru varianta ferestrelor cu rezistenta de 120 de minute.Un alt punct forte al ferestrelor cu rezistenta la foc este dat de etanseitatea foarte buna a acestora.

Etanseitatea foarte ridicata inseamna implicit o mai buna izolare termica si fonica a spatiilor unde astfel de ferestre rezistente la foc sunt montate. Nu in ultimul rand merita sa punctam si durabilitatea materialelor care sunt folosite pentru realizarea acestor ferestre. Din acest motiv discutam despre o investitie pe termen lung pentru aceasta categorie de ferestre.

Producator autorizat de produse antifoc

Odata ce ai luat decizia de a investi in siguranta suplimentara pentru imobilele pe care le detii sau pe care le administrezi si vrei sa achizitionezi ferestre cu rezistenta la foc, este recomandat sa te adresezi unui producator autorizat in acest domeniu de activitate.

Un producator cu o experienta indelungata si cu o oferta diversificata de produse antifoc este Arcom Glass. Aceasta firma propune clientilor sai diferite tipuri de ferestre rezistente la foc, cu diferite grade de rezistenta la incendiu.Firma Arcom Glass detine toate autorizatiile si avizele tehnice pentru productia diferitelor produse antifoc si pentru montarea acestora.

In oferta acestei firme vei putea gasi ferestre antifoc adaptate pentru orice buget. Este important de punctat faptul ca pe masura ce rezistenta in fata flacarilor creste, creste si pretul pentru aceste ferestre rezistente la foc.

Insa daca vrei sa investesti in siguranta familiei tale sau in siguranta bunurilor pe care le detii, atunci cu siguranta merita sa ai in vedere o investitie in ferestre cu o rezistenta cat mai mare.Daca nu stii exact care sunt ferestrele sau usile antifoc potrivite nevoilor tale, nu ezita sa apelezi la consultanta de specialitate oferita de firma Arcom Glass. Informatii suplimentare sunt disponibile pe fireglass.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole Populare