X inchide

Rețeta perfectă pentru masa de Revelion: chifteluțe de orez

Sărbătorile de iarnă au sosit. Magazinele sunt pline, iar cărucioarele se întrec unele pe altele spre casele de marcat. Acasă, gospodinele se pregătesc din timp care mai de care să impresioneze musafirii prin bucatele preparate în bucătărie. Spiritul sărbătorilor ne surprinde pe fiecare dintre noi în compania celor dragi, iar alături de cadouri și surprize, și bucatele de acasă întregesc atmosfera de sărbătoare. Pentru că trecerea dintre ani se apropie cu pași repezi, avem la îndemână o rețetă simplă pentru masa de Revelion, care să înlocuiască preparatele tradiționale din carne. Chifteluțele de orez învelite în pesmet, crocante la exterior și cremoase în interior, reprezintă un aperitiv ideal sau chiar o variantă alternativă de garnitură pentru masa dintre ani.

Rețeta se pregătește ușor și nu necesită multe ingrediente. Însă, pentru a intensifica gustul și aspectul preparatului tău, folosește pesmet panko, ingredientul perfect pentru preparate crocante, care se găsește acum și la noi în magazine. Acest tip de pesmet are o textură mai ușoară decât pesmetul obișnuit, absoarbe mai puțină grăsime și ajută în formarea unei cruste crocante în procesul gătirii. Iată ce trebuie să știi pentru prepararea unei mese delicoase și rapide.

  • Ingrediente (pentru 15-20 bucăți):
  • 180 g pesmet panko;
  • 4 căni de orez fiert;
  • 4 ouă;
  • 100 g parmesan ras;
  • 20 cuburi brânză (poți folosi orice tip de brânză îți place);
  • 500 ml ulei;
  • sare, piper și mirodenii după gust (oregano, usturoi, busuioc, etc.).
  • Mod de preparare:

Se fierbe orezul în apă cu un strop de sare, apoi se scurge fără a-l clăti cu apă. Se pune orezul într-un bol și se adaugă 2 ouă, parmesan și condimentele după gust. Este important să lucrăm cu mâinile umezite. Astfel, se ia din compoziție, se presează bine orezul pentru a sta legat, se aplatizează și se pune câte un cubuleț de brânză. Se modelează apoi chiftelele și se dau fiecare prin ouă bătute și prin pesmet panko astfel încât să se formeze o crustă uniformă. După ce au fost rostogolite prin pesmet, se lasă chifteluțele de orez jumătate de oră, urmând să fie prăjite în baie de ulei până când se rumenesc. Se poate folosi hârtie de bucătărie pentru absorbirea uleiului în exces. Chifteluțele sunt așadar gata și numai bune de pus pe masă. Ele sunt la fel de gustoase și reci și pot fi servite atât ca atare, cât și alături de o salată sau friptură. Cu o astfel de rețetă rapidă, poți impresiona invitații cu un minim de efort.

Poftă bună!