O investitie de lunga durata!

Sentimentul de a intra in propria casa stiind ca esti proprietar iti ofera siguranta zilei de maine. Desi inca sunt persoane care prefera sa locuiasca in chirie, cei care isi doresc sa devina neaparat proprietari nu trebuie decat sa faca un credit imobiliar, pentru a-si realiza visul.

Vreaucredit.ro ofera celor interesati de un astfel de credit, informatii pretioase, care pe termen lung ii vor avantaja. Nu toti dispunem de timpul de a merge la mai multe banci pentru a vedea conditiile si ce suma ni se poate acorda. Pe platforma Vreaucredit.ro, potentialii beneficiari ai creditului, pot introduce datele precise despre cat vor sa imprumute si cum sa ramburseze banii.

Creditul imobiliar se acorda pe un termen indelungat, chiar si pana la 25 de ani. Cand dorim sa obtinem un credit imobiliar trebuie sa contribuim cu fonduri proprii la achizitionarea locuintei. Contributia proprie variaza de la 10% pana la 30% din valoarea creditului si este necesara pentru ca institutia creditoare sa fie sigura ca persoana ce se angajeaza in acest contract ar avea ceva de pierdut in cazul neachitarii ratelor lunare. Pe langa contributia proprie, mai este nevoie sa dispunem si de un venit stabil, iar rata lunara aferenta creditului sa nu depaseasca o anumita proportie din venitul respectiv (intre 50% si 70% din venit). Atentie, incat durata creditului ipotecar este lunga, este important sa ne asiguram ca avem siguranta locului de munca in viitor.

Creditele imobiliare pot fi acordate in moneda nationala sau pot fi atasate la o moneda straina (USD, EUR). Dobanda anuala efectiva (DAE) la creditele acordate in valuta de obicei este mai mica, ceea ce face creditul respectiv aparent mai atragator. Totusi, in cazul deprecierii leului, ratele lunare (platile lunare) ale creditului atasat la moneda straina vor creste, in special in cazul unei deprecieri puternice. De aceea, de regula se recomanda ca creditul contractat sa fie in aceeasi moneda in care este si venitul permanent al persoanei.

Creditele ipotecare oferite de institutiile financiare nationale au rata flotanta. Aceasta inseamna ca pe parcursul timpului rata dobanzii va devia de la rata care a fost stabilita la semnarea contractului. Acest fapt va avea o influenta directa si asupra platilor lunare pe care trebuie sa le achitam.

De asemenea, exista si Programul Prima Casa, care face parte din masurile anticriza initiate de guvern pentru a sustine sectoarele economice prioritare.

Obiectivul principal este sa blocheze activitatea de creditare si sa impulsioneze sectorul constructiilor, ceea ce va avea efecte benefice asupra activitatii economice si crearii de noi locuri de munca.

Programul consta in facilitarea accesului populatiei la credite ipotecare. In acest scop, statul garanteaza in prezent 40% sau 50% din imprumuturile acordate de banci, cu conditia ca acestea sa acorde credite mai ieftine.

Vreaucredit.ro este o paltforma sigura ce poate oferi date foarte precise, astfel beneficiarul care a simulat unul sau mai multe credite imobiliare, va sti la ce banca sa se adreseze pentru a beneficia de o perioada de rambursare cat mai multumitoare pentru situatia sa materiala!

Alte articole Populare