La multi ani WordPress.

Astazi platforma WordPress inplineste 10 ani de la lansare: 27 mai 2003-27 mai 2013.WordPress a apărut prima dată în 2003 ca precursor al b2/cafelog, care era utilizat de 2 000 de bloguri la acea vreme.

 Platforma WordPress este scrisă în limbajul PHP, folosind pentru gestionarea bazelor de date sistemul MySQL. Dispune un sistem de șabloane scrise în limbajele HTML și CSS. Avantajele majore prezentate de WordPress sunt simplitatea și numeroasele plugin-uri create de către comunitate.Cu peste 1700 teme gratuite si mai mult de 25.000 de pluginuri platforma este in plina dezvolatare,acum aflanduse la varianta 3.5.1.

De la începuturi și până acum, WordPress a fost etichetat în nenumărate rânduri ca fiind vulnerabil la atacuri ce vizau adăugare de conținut malițios pe blogurile sau site-urile ce foloseau această platformă. Au fost create numeroase programe automate ce căutau pe internet site-uri care foloseau această platformă și, folosindu-se de vulnerabilitățile acesteia, reușeau să introducă în conținut, fără acordul proprietarului, link-uri către site-urile celor ce foloseau aceste programe.

În ultimul timp însă, dezvoltatorii platformei au reușit să aducă WordPress într-o stare în care atacurile de acest tip sunt aproape imposibil de realizat.sursa

Primul meu contact cu WordPress a fost cand mi-am facut primul blog gratuit acum 3 ani daca mai tin bine minte,pana sa trec la pe un domeniu propiu.Am invatat o gramada de chestii de atunci incepand absolut de la zero.Ma astept la multe chesti foarte bune pe viitor de la dezvoltatori.Nu stiam nimic despre WordPress iar acum am ajuns sa fac teme pentru acesta platforma uimitoare.

La mult ani WordPress.

9 comentarii la “La multi ani WordPress.

  1. L-am descoperit acum 3 luni de zile si pot sa declar cu mana pe inima, ca imi place mult mai mult ca orice alta platforma. La ora actuala nu l-as schimba pe nimic.

  2. nu imi vine sa cred ca a trecut atat timp si inca mai folosesc wordpress-ul care ramane unul din cele mai bune si cele mai usoare CMS-uri , la multi ani lui 😉

  3. Ma gandesc unde s-ar afla acum blogosfera fara WordPress. Nicio alta platforma nu a reusit sa faca bloggingul atat de „la indemana”.

  4. Eu apreciez WordPress pentru ca poti face atatea lucruri cu acest CMS. Pe langa bloguri, poti face site-uri de prezentare, portofolii si multe altele. De asemeni temele sunt foarte usor de modificat dupa necesitati.

  5. Da e clar ca WP a transformat blogginul. Ceea ce e mai fascinant e ca se pot face chestii foarte misto cu ea incepand de la magazine online si terminand cu nu stiu ce siteuri. E foarte flexibila.

  6. daca nu ar fi fost wp probabil ca ar fi fost o alta platforma. nu este cea mai buna, dar e cea mai folosita…

  7. Un pas foarte mare facut de wordpress, ai facut un articol frumos si ai specificat clar ca platforma wordpress a implinit zece ani si nu serviciul de gazduire bloguri wordpress. Bravo!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole Populare