Importanta refacerii dentitiei si care sunt optiunile disponibile in acest sens

proteze dentare

Pentru foarte multe persoane adulte pierderea unui dinte sau pierderea tuturor dintilor este o problema majora. Cu toate ca multa lume ignora sau nu stie care sunt problemele care pot sa se iveasca odata ce se confrunta cu absenta unui dinte sau cu lipsa totala a dintilor, este important sa stim de ce este recomandat sa ne adresam unui cabinet stomatologic unde putem beneficia de tratamente pentru refacere dentitiei.

Exista optiunea unei proteze dentare sau optiunea tratamentului de implant dentar Ploiesti. In ceea ce urmeaza vei putea afla care sunt motivele pentru care este important sa apelezi la tratamentele de refacere a danturii si care sunt avantajele celor doua metode de tratament disponibile.

Probleme cauzate de pierderea dintilor

Varsta de la care te poti confrunta cu lipsa unui dinte sau chiar a mai multor dinti poate fi una destul de tanara. In cazul persoanelor care au pierdut deja mai multi dinti, problemele devin tot mai grave. Astfel de persoane se confrunta cu pierderea increderii de sine datorita faptului ca dintii lipsa inseamna o problema de estetica.

In acelasi timp apar probleme cu masticatia prin faptul ca mancarea nu mai este complet mestecata si in acest mod ajunge in stomac sub forma de bucati mai mari, afectand implicit digestia. Retractia osoasa la nivelul gingiei este o alta problema importanta provocata de absenta unui dinte sau a mai multor dinti. Odata ce se pierde masa osoasa la nivelul gingiei, se va observa acest lucru la nivelul fizionomiei fetei.

Mai mult, daca pacientul decide sa rezolve absenta dintilor prin tratamentul de implant dentar Ploiesti, va avea nevoie de procedura suplimentara de aditie de os. Aceasta procedura implica adaugarea de os artificial la nivelul gingiei pentru a putea insera ulterior radacina artificiala.

Faptul ca se modifica fizionomia fetei este o alta provocare in cazul persoanelor care se confrunta de mult timp cu absenta mai multor dinti sau chiar absenta completa a dintilor. Absenta mai multor dinti duce astfel la modificari si ale maxilarului, ceea ce in timp poate sa conduca la nevoia unor interventii chirurgicale. Fara doar si poate ca aspectul estetic este unul neplacut in cazul persoanelor care au pierdut toti dintii. Si vorbirea va fi afectata daca timp indelungat nu va exista dentitie.

Tratamentele pentru refacerea dentitiei si avantajele acestora

Acum ca am vazut care sunt problemele care pot fi provocate de catre absenta dintilor, este important sa abordam variantele de tratament. Protezele dentare reprezinta una dintre optiuni. Pacientul care apeleaza la tratamentul de proteze dentare Ploiesti va beneficia de un dispozitiv medical care va imita atat gingia, cat si dintii. Proteza este prinsa la nivelul gingiei si va indeplini functia de a inlocui dintii lipsa sau intreaga dantura.

Protezele sunt realizate relativ in scurt timp, au preturi accesibile si disconfortul pentru aplicarea lor este redus. Insa poate sa apara disconfort ulterior sau pana cand pacientul se acomodeaza cu proteza. De asemenea, protezele dentare nu evita pierderea masei osoase la nivelul gingiei si a modificarii fizionomiei fetei.

De cealalta parte, implantul dentar este un tratament mult mai complex si mult mai costisitor. Implica inserarea unor radacini artificiale la nivelul gingiei peste care se vor monta bonturi si ulterior coroane dentare sau lucrari protetice.

Implantul dentar are avantajul unei lucrari pe termen lung, cu aspect foarte similar cu al dintelui natural si cu functii masticatorii superioare. Pe de alta parte, este un tratament mult mai costisitor decat tratamentul de proteze dentare Ploiesti. Fiecare pacient trebuie sa discute cu medicul stomatolog optiunea acestor tratamente, avantajele pe care le ofera si care dintre tratamente se preteaza nevoilor pacientului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole Populare